Nem kell éheznie egyetlen gyereknek sem

Hírek
Mintegy 7 milliárd forintot biztosít a kormány a hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetésére. 200 ezer gyerek ellátásával számol az EMMI, a szülőknek a jegyzőnél kell jelezniük az igényüket. Két szikár mondat, számok, tények. Kár, hogy erre kevesen kapják fel a fejüket. 

Az önkormányzatok kötelesek megszervezni a nyári szünetben is a hátrányos és halmozottan hátrányos gyermekek ellátását, így ahogy év közben, a nyári szünetben is ingyen kapnak étkezést.  

Azért se menjünk el a hír mellett, mert a balliberális sajtóban rendszeresen jelennek meg hírek éhező gyermekek tömegeiről. Hegedüs Zsuzsa kormánytanácsadóról pár hete a Heti Válasz is leszedte a keresztvizet, mert többször azt merte állítani, jóllakik minden gyerek idehaza, a kormány felszámolta a gyermekéhezést. Persze senki nem mondja azt, hogy egyáltalán nem élnek szegény sorban ma gyerekek Magyarországon, de éheznie nem kellene senkinek. 

Persze ehhez az kell, hogy az információ eljusson az érintett szülőköz, ebben segít nekik a védőnő, az iskola, az óvoda. Az persze igaz, hogy el kell menni a hivatalba, és kitölteni egy papírt, de ez már tényleg a családon múlik, a szülők felelőssége. Persze ilyet sem illik mondani, hagyjunk már valami felelősséget a szülőknek, hogy felnőhessenek a feladataikhoz. Ugyan a hazai balos jogvédők szerint minden rászoruló családot kézenfogva kell odavezetni az asztalhoz, és a szájába kanalazni az ételt, mert ez így szép. Holott a gyakorlat többnyire azt mutatja, az emberek a juttatásokkal mindennél előbb tisztában vannak, ezt szokták messze követni a kötelességek.

Valahogy az is mindig kimarad a hírekből, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek jelképes áron nyaralhatnak az Erzsébet-táborokban, pedig közel s távol sem találunk hasonló kezdeményezésre példát. Sőt, tegnap jelentette be Novák Katalin, család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár, idén először jelentkezhettek a gyermeküket egyedül nevelők az Erzsébet-programba, így százötven, egyszülős családban élő gyerek nyaralhat augusztusban egy hétig Fonyódligeten.

Az is a hét híre, hogy a kormány 3,3 milliárddal támogatja a középiskolások tanórán kívüli nyelvtanulását. Mindenki tudja, aki érintett, hogy mennyi anyagi terhet vesz le az a szülők válláról. Uborkaszezon van, de annyira azért mégsem, hogy ilyen fontos hírek mellett elmenjünk.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink