Érdemes nagyon okosan megtervezni a karácsonyi bevásárlást

Hírek Figyelo.hu

Hamarabb elkezdődött a felkészülés a karácsonyi vásárokra: a thisismoney.co.uk brit gazdasági oldal szerint sokan attól tartanak, hogy a globális ellátási problémák miatt decemberre több termék is hiánycikké válhat, ezért az emberek nem hagyják az utolsó pillanatokra a vásárlást.

A honlap ezért összegyűjtötte, hogy szerintük mikor mit érdemes beszerezni, mikor lehet a legjobb áron, a legnagyobb kínálatból válogatni. Bár elsősorban az angolszász piacot vizsgálták, a termékek ellátása és a nyugat-európai trendeket követő hazai magatartás miatt ezt gyakorlatilag a magyarországi boltokra is alkalmazni lehet – emelte ki a VG szemléje.

Az oldal internetes vásárlásokból szerzett statisztikai adatai szerint így októberben például leginkább Lego termékeket éri meg beszerezni, illetve okos órákat.

Ezeknek az ára ugyanis a következő hetekben meredeken nőni fog, ahogy közelednek az ünnepek.

Érdekes ugyanakkor, hogy például a laptopok esetében pont a fordítottja igaz. Azaz most meglehetősen magasan vannak az árak, decemberre pedig sok bolt akciókba kezd, így akár egy jobb teljesítményű, 500 ezer forint körüli gép esetében akár 15 százalékot is meg lehet spórolni, ha nem novemberben, hanem decemberben vásároljuk meg.

Szintén december a megfelelő hónap sporteszközök vásárlására is,

feltehetően az ünnepi étkezések környékén többen szánják rá magukat jógamatrac beszerzésére, biciklit azonban inkább októberben érdemes venni.

Televíziót és videójátékokat novemberben a legjobb beszerezni, ahogy a kávéfőzőkön is az év 11. hónapjában lehet a legnagyobbat spórolni. A lapnak nyilatkozó szakértők egyébként úgy vélik, hogy idén továbbra is az otthonfelújítási és otthoni szórakoztatási, illetve kényelmi termékeket keresik majd a vásárlók.

A Lego beáll a nemi előítéletek elleni harcba

(Borítókép: Shutterstock)

További híreink