Nem enged a kormány a rezsicsökkentésből

Hírek Figyelő
Elfogadhatatlanok Brüsszel hazánknak szóló ajánlásai, a rezsicsökkentés eltörlésével ugyanis olyan megszorítást hajtana végre a kormány, amely minden családnak havi 181 ezer forintos rezsiáremelést jelentene – mutatott rá közleményében Gyürk András, a Fidesz EP képviselője.

Nem engedünk Brüsszel nyomásának, megvédjük a rezsicsökkentést – jelentette ki Gyürk András. A Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője közleményben reagált az Európai Bizottság tegnap közzétett, tagállamoknak szóló gazdaságpolitikai javaslataira. E szerint Brüsszel a rezsicsökkentés eltörlését és tőkeigényes energetikai fejlesztések kivitelezését ajánlja hazánknak. – Ezek a javaslatok következetlenek és elfogadhatatlanok. Nem kérünk a kudarcos szankciós politikával Európát energia- és inflációs válságba navigáló brüsszeli bürokraták legújabb ötleteléséből – szögezte le Gyürk András. Az EP képviselő jelezte: miközben az Európai Bizottság gazdaságpolitikai javaslatainak fő célja az emberek tartós jólétének megőrzése lenne, ezzel szemben Brüsszel megszorításokat javasol.

– Brüsszel ajánlásai elfogadhatatlanok. Az EB javaslatának végrehajtása ugyanis minden magyar család számára havi 181 ezer forintos rezsiáremelést jelentene. Továbbá szintén sorsukra hagynák a rezsivédelemben részesülő családi lakóközösségeket és kisvállalkozásokat is. Az energetikai beruházások gyorsításának legfőbb akadálya pedig maga a Bizottság, amely visszatartja az erre fordítható forrásokat – emelte ki.

Majd hozzátette: a brüsszeli bürokratáknak érdemes lehet három javaslatot megfontolniuk. Egyrészt, ne hozzanak az energia- és inflációs válságot fokozó intézkedéseket. Másrészt, azonnal bocsássák rendelkezésre a magyar embereket jogosan megillető forrásokat. Végül, haladéktalanul tisztázzák szerepüket a Barátság kőolajvezetékkel kapcsolatos zsarolási kísérletet illetően.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink