Nem drágul a benzin, ami jó hír a kutaknak

Hírek F. A.
Az üzemanyagok árstopjának hosszabbításáról akár a héten is dönthet a kormány.

Nem változnak szerdán az üzemanyagárak. Erre a hírre az utóbbi hetekben az autósokra már a fülüket sem mozdították, hiszen a november 15-én bevezetett hatósági árszabás miatt immár hónapok óta a megszokott 480 forintos áron tankolhattunk – számolt be róla a VG.

Ami azonban kifejezetten jó hír a holtankoljak.hu jelentésében, hogy ezúttal a beszerzési és az eladási árak sem változnak február 9-től.

Így továbbra is 480 forintos áron tudunk hagyományos benzint és gázolajat tankolni a kutak több mint 95 százalékán. A töltőállomások veszteségei pedig maradnak a pénteki szinten – írja a szakoldal.

Ez pedig azért üdvözlendő, mert a hatósági ár bár százezreknek kedvez, vannak olyan piaci szereplők, akiknek végzetes lehet. A napokban ugyanis arról írtak többen, hogy három töltőállomás is kénytelen volt lehúzni a rolót.

Az üzemanyagok árának befagyasztása február 15-ig tart, azaz pontosan egy hét múlva lejár. A múlt heti kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról tájékoztatott, hogy a kormány még nem döntött az ársapka további sorsáról.

Ez feltehetően a mostani kormányülésen kerül majd napirendre, a részletekről pedig a csütörtöki kormányinfón lehet majd többet megtudni.

Ehhez kapcsolódó hír egyébként, hogy tegnap Horvátország bejelentette: ismét bevezetik az árstopot.

(Borítókép: 2017.05.19. MOL százhalombattai Dunai Finomítója. (Móricz-Sabján Simon)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink