Nem csillapodnak a migránsok Calais-nál

Hírek
Ezúttal négy rendőr sérült meg, egyikük agyrázkódást is szenvedett. A rendőri szakszervezet ismét levelet írt a megfelelő hatóságnak, hogy tegyenek jogi lépéseket a helyzet kezelésére.  

Tegnap történt, hogy a rohamrendőrségnek kellett kiszállnia egy Calais melletti ipartelepre, mivel alkohol befolyása alatt álló migránsok csoportja randalírozott ott – írja a Le Parisien. A megjelent rohamrendőröket az erősen ittas illegális bevándorlók különböző tárgyakkal megdobálták őket. Ekkor sérült meg négy rendőr.

A Pas-de-Calais prefektusának címzett levélben a rendőri szakszervezet újfent elítélte a migránsok által elkövetett erőszakot. Megemlítik, hogy ez nem csak a rendőröket érinti, hanem a veszélyeztetett környéken élőket is. Pont Calaisben történt ugyanis, hogy migránshordák törtek be lakóházakba, s dúlták fel francia állampolgárok otthonait.

Calais-ban amúgy javult a helyzet mióta felszámolták a dzsungel névre keresztelt migránstábort. Az ott lévők azonban szimplán átcuccoltak Párizsba, ahol már gyakorlatilag saját gettót hoztak létre.

Borítófotó: Migránsok az észak-franciaországi Calais-ban engedély nélkül létesített szükségtáborban 2016. október 27-én (MTI/EPA/Etienne Laurent)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink