Nem bír meglenni melegbár nélkül egy londoni kerület

Hírek
Szombati hír, hogy a nyugat politikusainak haladóbb része újabb fokozatra kapcsolt az „egy sokszínűbb világért” projekt kivitelezésében. A londoni Tower Hamlets kerület tanácsa most jól beintett az elmaradt amszterdamiaknak, akik csak egy nyavalyás villamost voltak képesek szivárványszínűre festeni az ottani prideolás alkalmából. 

De nem úgy Tower Hamlets tanácsa, akik bebizonyították, hogy komoly közpolitikai kérdéseket is képesek felismerni, sőt mi több, a megoldásukkal sem haboznak egy percet sem. 

Habár reagálhattak volna korábban is arra, hogy a városrész 2006 óta tíz melegbárt veszített, de most megelégelték a tétlenséget, és egy épülendő lakóház kivitelezőit arra kötelezték, hogy egy ilyen intézménynek is adjanak teret épületükben. Újra eredeti pályáján mozoghat a föld nemde? 

Az ne zavarjon senkit, hogy a melegbárok nem a helyi kirekesztők nyomására szívódtak föl, hanem az igény hiánya miatt, ugyanis már a melegeknek is kényelmesebb lett társkereső oldalakon ismerkedni, ezért a bártulajdonosok szépen tönkrementek. Így aztán akár vörös szőnyeget is teríthet a kerületvezetés az új intézmény elé, a látogatottsága valószínűleg így sem lesz túl nagy. De mit számítanak olyan szempontok, mint a nyereségesség a sokszínűség szent céljával szemben. Na ezért nem kell majd fizetni a bérleti díjat kerek egy évig. Én azért még javasolnám a helyes irányba történő forgalomelterelést is péntek és szombat délutántól éjfélig.

És vajon mit fog szólni ehhez a többi kerület ahonnan Tower Hamlets elszipkázza a másságot? Mindegy, úgy látszik, Londonban legalább egy kerületben helyén van a vezetés. Úgy is mondhatjuk: ha Tower Hamletsben valami probléma lenne, már nem lenne.

Borítókép: a tervezett ház helye, dailymail.co.uk

Ezek is érdekelhetnek

További híreink