Nem adják föl: új terv született Brüsszelben a kötelező betelepítési kvóta elfogadtatására

Hírek
Állandó és felső korlát nélküli kötelező kvóta bevezetésére tett javaslatot az Európai Parlament (EP) - írja az Origo. A portál birtokába került, az EP-elnöke, Antonio Tajani által készített feljegyzésből kiderül, a brüsszeli bevándorláspárti képviselők bevezetnék a könnyített családegyesítést, csoportosan is át lehetne helyezni migránsokat és a nem engedelmeskedő országokat megbüntetnék, azaz elvonnák az uniós forrásaikat.

Állandó és felső korlát nélküli kötelező kvóta bevezetésére tett javaslatot az Európai Parlament (EP) abban az Origo birtokába került dokumentumban, amit az EP elnöke, Antonio Tajani készített az EP dublini reformmal kapcsolatos álláspontjáról.

A portál azt írja: a brüsszeli képviselők szerint a miniszterelnököknek nem kell egyhangúlag dönteniük, többségi szavazattal is elfogadhatják a kvótát. Ezzel a módszerrel akarják Orbán Viktort és a V4-eket megakadályozni abban, hogy vétózzanak. A kérelmezőket a korrekciós elosztási rendszer révén helyezik át azokba a tagországokba, melyek a „méltányos részesedésükhöz” viszonyítva a legkevesebb kérelmezőt fogadták be. Ez Magyarországnak súlyos terheket fog jelenteni, hiszen mi nem fogadtunk be illegális bevándorlókat, így a "méltányos tehermegosztásra" hivatkozva tömegével telepítenék hozzánk őket.

Hozzáteszik: Tajani dokumentuma szerint Brüsszel nem csak az egyedülálló illegális bevándorlók helyzetét könnyítené meg, hanem bevezetné a családegyesítésre és más tényleges kapcsolat esetére vonatkozó könnyített eljárást is. Azon tagországok esetében pedig, melyek nem hajlandóak elfogadni a bevándorlók betelepítését, korlátozzák az elérhető uniós források kifizetését, illetve nem használhatnának uniós forrásokat az olyan kérelmezők visszaküldésére, akiknek a kérelmét elutasították.

Borítófotó: Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke az uniós intézmény brüsszeli épületében (MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink