Nem a zsidókra gondolt Zagyva György Gyula? De!

Hírek
Tegnap gyorsinterjút készített a mandiner.hu Zagyva György Gyulával. A jobbikos politikus tagadja, hogy a holokausztra gondolt volna, amikor azzal kacagtatta meg társait a Szent Korona Rádió stúdiójában, hogy az auschwitzi haláltábor kapuján lévő feliratra célzott az önfenntartó börtönök kapcsán. Ha azt gondolta, ezzel az ügy el is van rendezve, nagyot tévedett.

Még a múlt héten jelent meg egy hangfelvétel a mandiner.hu-n, amelyen két jobbikos politikus, Zagyva György Gyula és Apáti István beszélnek az önfenntartó börtönökről. Apáti megjegyzi: „Semmi baj, a munka nemesít”. Erre Zagyva a következőképpen reagál: „Meg néha szabaddá is tesz” – mire kitört a röhögés a stúdióban. Zagyva tegnap gyorsan le is tagadta a Mandinernek adott interjúban, hogy ő a holokausztra gondolt volna. Elvégre teljesen elképzelhetetlen egy keményvonalas jobbikosról, hogy ilyet tenne.

Nyilván a legújabb – ma nyilvánosságra hozott hangfelvételen – sem a rossz szándék vezérelte, amikor a cigányokat és a zsidókat “szutykoknak” nevezte.

És ez a legkevésbé sem rosszindulatú kiragadás: 

Zagyva György Gyula: „És már a tököm tele van evvel, hogy állandóan a cigányok meg a zsidók, meg mindenféle szutyok azon sír, meg jön ide…”

Balasi András (a Jobbik V. kerületi képviselője és fővárosi sajtófőnöke): „Nem fogunk győzni elhatárolódni”

Zagyva György Gyula: „Majd a végén elhatárolódunk egy az egyben! Hogy az összes szutyok szar azon sír, hogy őket diszkriminálják, holott Magyarországon egyetlenegy társadalmi csoportot diszkriminálnak minden nap minden percében folyamatosan, nagyon súlyosan, minden nap alkotmányellenes izéknek vagyunk kitéve, diszkriminációknak, ez pedig a nemzeti radikális oldal! Folyamatosan! Nem engedik azt, amit a buziknak megengedik a felvonulást, nekünk nem engedik meg a Hősök Terén! És nincs indok! Nincs indok!”

Az már csak hab a tortán, hogy éppen Zagyva “sír” azon, hogy nem vonulhat fel. Az általa “szutyokként” jellemzett csoportok félelme nem elég erős indok?

Ezek is érdekelhetnek

További híreink