Nehéz helyzetben az LMP

Hírek
Szél Bernadett nem viselhet párttisztséget, mégis ő marad az elnök - írta meg az abszurd hírt a 24.hu. Bár a zöldpárt tesz is érte, ne felejtsük el, hogy a balliberális oldalon sokaknak érdeke, hogy minden LMP-s belviszály kitudódjon.  

A 24.hu szerint az LMP etikai bizottsága Szél Bernadett társelnököt és Ungár Péter országgyűlési képviselőt három évre eltiltotta minden párttisztségtől, amire azért volt szükség mert az április 8-i választás előtt tárgyaltak a visszaléptetésekről, szervezték az ellenzéki a koordinációt.

Szél Bernadettnek a három év eltiltás ellenére nem kell lemondania, tehát továbbra is ő maradhat az LMP elnöke.

Az ilyen történetek megerősítik azt az elképzelést, miszerint az LMP-ben jelenleg óriási a káosz, ami leginkább Gyurcsányék malmára hajtja a vizet. Bár a zöldpárt valóban tálcán kínálja ezeket az ügyeket, arról nem szabad megfeledkezni, hogy a teljes baloldali média és párkonglomerátum támadásai alatt állnak.

Legalábbis az LMP blogja, a Reflektor nemrég így értékelte a helyzetet: “Az országgyűlési választások után az LMP-t heves támadások érik, Kunhalmi Ágnes rögtön a választás után őket nevezte meg bűnbaknak, ez a vonal erősödött meg Tóth Bertalan MSZP-elnökké választásával. Sőt ezt követően a még megmaradt ballib média is totális háborút indított a zöldpárt ellen”. Az LMP-t legkeményebben természetesen Gyurcsányék támadják, akik nem tudják feldolgozni, hogy a párt jelöltjei nem léptek vissza a DK-sok javára az országgyűlési választásokon.


Fotó: Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, független képviselő, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke nyilatkozik a sajtónak

“A párt, amely soha nem fogja tudni lemosni magáról, hogy miattuk lett kétharmados többsége a Fidesznek 2018-ban. Csak Budapesten 5 olyan választókörzet volt, ahol sokkal kisebb különbséggel nyert a fideszes jelölt, mint ahány szavazatot elvitt az LMP teljesen esélytelen jelöltje” – írta a DK blogja, a Nyugati fény.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy vastag arcbőrrel kell rendelkeznie egy DK-snak ahhoz, hogy ilyen megállapításokat tegyen, mivel egyáltalán nem biztos, hogy az LMP szavazóinak lett volna gusztusa a Gyurcsány-párt jelöltjére szavazni az LMP-s visszalépése esetén. Ennyi erővel az LMP-sek is nyugodtan mondhatnák, hogy a DK-soknak kellett volna visszalépniük.

Az LMP tehát úgy tűnik, elég kellemetlen kutyaszorítóba került, hiszen egyszerre kell megküzdenie saját belviszályaival, valamint a teljes balliberális tábor és média támadásaival, akik mind az ő hibájuknak tudják be a kétharmadot.

Borítófotó: Szél Bernadett társelnök, országgyűlési képviselő az LMP új elnökségének bemutatkozó sajtótájékoztatóján beszél az előrehozott kétnapos tisztújító kongresszus második napján Székesfehérváron 2018. május 27-én.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink