Néhány iskolában már visszatért a távoktatás

Hírek Figyelo.hu

Vannak intézmények, amelyekben kénytelenek voltak teljesen átállni a digitális oktatásra, míg máshol egyes osztályok, csoportok tanulnak otthonról – írta meg az Infostart.

Több iskolában is olyan sok a koronavírus-fertőzött, hogy kénytelenek voltak visszatérni a digitális oktatáshoz.

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke azt mondta, ismereteik szerint

  • három vagy négy olyan iskola van, ahol teljesen bezártak,
  • és 10-15 körül van azon intézmények száma, ahol intézkedéseket kellett hozni osztályok vagy csoportok tantermen kívüli oktatásának elrendelésére.

Ez az összlétszámon belül nem nagy, ugyanakkor Totyik Tamás szerint jelzés arra vonatkozóan, hogy az oltás szükséges, de nem elégséges feltétel. A szakszervezeti alelnök szerint aggasztó az is, hogy a hátrányos helyzetű régiókban nagyon alacsony az oltási hajlandóság.

A pedagógusok átoltottsága egy szinten, 80-85 százalék körüli értéken stagnál. Totyik Tamás szerint a szakmacsoportok tekintetében az egészségügy után itt a legmagasabb az átoltottsági szint a kormányzati kommunikáció alapján. A 12-18 éves korosztályban a tanulók harmada van beoltva.

A kisgyerekek beoltására buzdít a Pfizer

(Borítókép: Távoktatási videókkal segítik az érettségi előtt állók otthoni felkészülését a koronavírus-járvány ideje alatt. Dr. Bokányi Péter (képen) és dr. Sümegi István az FTI-IASK kutatói – egyikük a kőszegi Árpád-házi iskola, gimnázium magyar szakos tanárja is, másikuk a szombathelyi Horváth Boldizsár középiskolában történelmet tanít – vállalkoztak arra, hogy bemutatják és elmagyarázzák az idei magyar irodalom- és történelemérettségi témaköreit a diákoknak. Mindkét sorozatból elkészült négy-négy rész, ezekből a videókból már tanulhatnak a középszintű és részben az emelt szintű érettségire készülők. 2020.04.03. Kőszeg. (Unger Tamás, Vas Népe)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink