Négymillió beoltott után sem engedélyezik a lakodalmakat

Hírek FIgyelo.hu

A jogszabály értelmében még négymillió beoltott után is marad a rendezvények tilalma, az esküvők résztvevőinek korlátja és a családi rendezvények létszámkorlátja. Ezek feloldására az újraindítás egy újabb fokozatában kerülhet sor – tudta meg az ATV a Kormányzati Tájékoztatási Központtól.

Még négymillió beoltott után is marad a rendezvények tilalma, az esküvők résztvevőinek korlátja és a családi rendezvények létszámkorlátja. Ezek feloldására az újraindítás egy újabb fokozatában kerülhet sor – ezt válaszolta a Kormányzati Tájékoztatási Központ arra a kérdésre, ha az ország eléri a nyitás következő fokozatát.

A jelenlegi szabályozás szerint családi és magán rendezvényeken legfeljebb 10 fő vehet részt. Esküvők csak lakodalom nélkül lehetségesek, az egyházi, illetve polgári szertartáshoz szükséges személyek, a tanúk, a házasulók szülei, nagyszülei, testvérei valamint gyermekei vehetnek részt. A temetésékesen maximum 50 fő vehet részt.

(Borítókép: Jablonovszky Tímea és Jablonovszky György Dávid hallgatják az anyakönyvvezetőt a koronavírus-járvány miatt bevezetett közösségi távolságtartás szabályainak megfelelően szűk körben megtartott polgári házasságkötési szertartásukon a miskolci városházán 2020. március 28-án. (MTI/Vajda János)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink