Négy új gazdasági lépést tett a kormány

Hírek MTI / Figyelo.hu
A külügyminiszter szerint a vállalkozások versenyképességének javítása, illetve az infrastruktúra és a közlekedés fejlesztése érdekében születtek újabb lépések.

A gazdaság újraindításáért felelős operatív törzs vezetőjeként is szolgáló külügyminiszter keddi bejelentése szerint a kormány négy újabb javaslatukat fogadta el, a vállalkozások versenyképességének javítása, illetve az infrastruktúra és a közlekedés fejlesztése érdekében. Ezek közzé tartozik, hogy 150 milliárdról 300 milliárd forintra emelik a támogatott hitelek keretét a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások beruházásaihoz, 900 cég versenyképességének növekedését segítve ezzel.

Szijjártó ezek után a Gödön működő Samsung SDI akkumulátor gyárának bővítését lehetővé tevő 4 milliárd forintos infrastrukturális fejlesztésről beszélt,

mely további beszállítók városba költözését is lehetővé teszi és amire szintén áldását adta a kormány.

Ennek kapcsán Szijjártó Péter kiemelte, hogy a magyar gazdaság zászlóshajója az autóipar, amely forradalmi megújuláson megy keresztül jelenleg, s ezért fontos, hogy minél több, elektromos technológiák gyártásával foglalkozó, nagy nemzetközi vállalat képzelje el a jövőt Magyarországon.

Ezt követően az M1 és Páty között megépítendő összekötő úttal és elkerülő úttal folytatta a kormány intézkedéseinek felsorolását a külügyminiszter,

aki szerint a beruházás a Zsámbéki-medencében, így a Pátyon élők életét is megkönnyíti, továbbá lehetőséget ad beruházásokra a környéken kialakított, új ipari területen.

Végül a Közlekedési Múzeum új épületegyüttesének felgyorsítását említette, ami Kőbánya megújulását segítheti, barnamezős beruházás keretében.

Marad a hitelmoratórium

(Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Unilever Magyarország Kft. nyírbátori csomagolóüzemének avatásán 2021. szeptember 6-án. (MTI/Balázs Attila)

További híreink