Napi Jobbik: tovább folytatódik a bénázás

Hírek
Az eredetileg az Állami Számvevőszék által kiszabott büntetésre összekalapozott, majd a párt vezetőinek állítása szerint kampányra fordított százmillió forintos adománynak nincs nyoma a Sneider Tamás elnök által aláírt kampánybeszámolóban - írja a Magyar Idők. Ami azt jelenti, hogy továbbra sem világos, hová tűnt a zseton. Sőt, egyre homályosabb a történet.  

Napról napra követhetetlenebbé válik a Jobbik pénzügyeiről szóló sztori, ráadásul mostanra az gyanú is felerősödött, hogy maga a tagság, beleértve a pártelnököt, sem tudja hová tűnt a szajré.

A Magyar Idők szerdai cikkéből legalábbis erre lehet következtetni. A lapban megjelent információk szerint: a június 8-i Magyar Közlönyben található, Sneider Tamás pártelnök aláírásával ellátott kampánybeszámolóból az látszik, hogy a Jobbik csaknem egymilliárd forintot költött el a 2018-as országgyűlési választás kampányában, ebből 720 millió forint volt az állami támogatás. Az egyéb források sorban összesen 275 millió forint szerepel, ebből mintegy 20,5 millió forint volt a választási célra kapott adományok összege. 

Ezek szerint a Jobbik valamivel több mint húszmillió forint adományt számolt el a kampánybevételei, illetve kiadásai között, szemben a korábban bevallott több mint százmillió forinttal – vonja le a következtetést a Magyar Idők.

A lap szerint ez vagy arra utal, hogy Jobbik közzétett kampánybeszámolója nem stimmel, ami tiltott kampányfinanszírozást is jelenthet,  vagy “hogy újabb fordulat történt a lassan végtelennek tűnő jobbikos hazugságspirálban, és a párt mégsem kampányra költötte a szimpatizánsaitól eredetileg az ÁSZ-bírság kifizetésére kért pénz jelentős részét”.

Akárhogy is van, a zavaros pénzügyek semmiképp nem növelik a bizalmat a “néppártosodó” Jobbik irányában. Hiába történt közben egy elnökváltás, a miniszterelnök Vonáékkal kapcsolatos megállapításai továbbra is aktuálisak: a bénázás folytatódik.

Borítófotó: Vona Gábor, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatót tart a párt választási eredményváró rendezvényén a budapesti Aquincum Hotelben 2018. április 8-án. Vona Gábor lemond elnöki tisztségéről. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink