Nantes városa már jó ideje szenved a bevándorlástól

Hírek
Nantes-ban már az elmúlt héten történt rendőri incidens előtt is feszült hangulat uralkodott. A várost, és annak főterét ugyanis szó szerint ellepték a migránsok. Sajtóhírek alapján 200 főre tehető a létszámuk. Ezen felül pedig a város több lakatlan ingatlanát is megszállták. Nem szokatlan, hogy egy-egy háza akár 30-40-en is “beköltöznek”.

Múlt héten a francia városban kitört zavargások körbejárták a világ sajtóját. A francia médiában ez csak olaj volt a rendőrséggel szemben kialakult kritikák tüzére. Mi is írtunk arról, hogy mekkora a fejetlenség a francia rendőrségnél. A nantes-i eset pedig megerősítette, hogy a kritikák helytállók. Természetesen ennek több oka is van, mint például az emberhiány, leterheltség és fokozott veszély.

Nantes városára rátérve: a helyzet korántsem múlt héten vált különösen feszültté. Már hónapok óta migránsok lepték el a várost, annak főterét, üresen álló házait. A bevándorlók emberhez nem méltó körülmények között élik mindennapjaikat.

A francia kormány nemigen foglalkozik velük, helyi civil szervezetek próbálják kezelni a helyzetet. Azt a helyzetet ami sem a város lakóinak, sem az illegálisan az országba érkezőknek nem megfelelő.

A Valeurs Actuelles francia lap cikke szerint a migránsok egy hónapja tovább terjeszkedtek a városban. Nagyjából 200-an szállták meg a város főterét. Sátrakat vertek fel, ott végzik dolgukat a környéken, és mindezt néhány lépésre Nantes történelmi belvárosától. Az ottani hatóságok és lakók pedig tehetetlenek.

Borítófotó: Figyelő (PuzzlePix/Dreamstime, MTI)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink