Nagyvonalúak a bankok az új ügyfelekkel

Hírek vg.hu
Akár 180 ezer forintot is kaphatnak a családok, ha a babaváró hitelt új ügyfélként veszik fel egyes pénzintézeteknél. A banki promóciók azonban a folyószámlák és a személyi kölcsönök mellé is járnak.

Egyre több terméknél vetik be az egyszeri jóváírást promóciós eszközként a lakossági piacon új pozíciókat szerezni próbáló bankok – írta meg a Világgazdaság.

A lap cikke szerint több tízezer, esetenként pedig jóval több mint százezer forintos egyszeri jóváíráshoz juthatnak azok a lakossági ügyfelek, akik új belépőként igényelnek valamilyen hitelt vagy egyéb szolgáltatást a hazai hitelintézeteknél. Az új igénylők több nagy pénzintézetnél is legalább százezer forintnyi, de akár 180 ezer forintos jóváírást is kaphatnak.

Az egyszeri juttatásnak persze mindenhol vannak feltételei: akad például szolgáltató, amelyik csak a maximális, 10 millió forintos vagy ahhoz közeli összegű kölcsön felvételekor nyújtja az egyszeri kedvezményt. A babavárónál viszont a K&H Bank – új elemként – ajánlóprogramot is indított az új igényléshez járó kedvezmény lehetősége mellett: minden behozott, a szerződéskötésig is eljutó új babavárós ügyfél után 30 ezer forintos jóváírást is kínál. Az ajánlott ügyfelek számát ötben maximalizálták, tehát ezen az úton legfeljebb 150 ezer forintnyi jóváíráshoz juthatnak az ügyfelek.

Más léptékek mellett ugyan, de nagyvonalúan jutalmazzák a bankok az új lakossági számlavezetőiket is. A nagyobb szolgáltatóknál akár 20-30 ezer forintos egyszeri juttatás is várhatja az új belépőket. Feltételek persze itt is vannak: például az egyszeri jóváíráshoz szükséges lehet a több termék (bankkártya, biztosítás, rendszeres megtakarítás) igénylése vagy a kellően aktív számlahasználat is.

A most is viszonylag stabil keresletet generáló személyi kölcsönöknél szintén kezdenek megjelenni az új ügyfelek jutalmazására épülő promóciók: a CIB Banknál például akár 70 ezer forintos egyszeri jóváírást is kaphat az új hitelt igénylő ügyfél – ha az igényelt összeg eléri a kétmillió forintot –, az Erste Banknál pedig akár 20 ezer forintos vásárlási utalvány járhat az újonnan felvett hitel mellé.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink