Nagyot zuhant az EU támogatottsága Magyarországon

Hírek K.B.L.
A Pew Research felmérése szerint 10 százalékponttal csökkent az uniót pozitívnak látó magyarok aránya egy év alatt.

Egyetlen év alatt 10 százalékponttal csökkent azoknak a magyaroknak az aránya, akik pozitívan vélekednek az Európai Unióról – derül ki az amerikai Pew Research Center friss felméréséből.

A 24 – nem csak EU-tag – országban elvégzett felmérés szerint a 10 százalékpontos visszaesés ellenére még mindig 59 százalék azok aránya, akik pozitívnak látják az uniót, miközben a negatívan vélekedők aránya 39 százalék. Ezzel szemben az uniós átlag a kedvező vélemények esetében 69, a kedvezőtlenek esetében pedig 31 százalék.

Azonban például Franciaországban is sokat romlott Brüsszel megítélése, ott kilenc százalékpontos a csökkenés mértéke, így ott a pozitív vélemények aránya a magyarországinál is gyengébb, 57 százalék, míg 41 százalék negatívan vélekedik az unióról.

Tavalyhoz képest egyébként minden megkérdezett uniós tagállamban romlott az EU megítélése, a legnagyobb mértékben Magyarországon, a legkisebb mértékben (1 százalékponttal) Görögországban, igaz, ott így is csak 49 százalék a pozitív vélemények aránya.

A cikk teljes terjedelemben a Világgazdaságban olvasható.

Címlapkép: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink