Nagyot javult a Dachser

Hírek H. Gy.
2021-ben a Dachser nettó 7,1 milliárd euró konszolidált árbevételt könyvelhetett el, ami 26 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. Az előző évi lezárások után a logisztikai szolgáltató ismét dinamikus növekedési pályára állt.

A Dachser Road Logistics üzletága – amely magában foglalja az ipari alapanyagok és késztermékek (European Logistics) és élelmiszerek (Food Logistics) szállítását és raktározását – bevételét 12,3 százalékkal, 4,99 milliárd euróra növelte 2021-ben. Miután 2020-ban a dél-európai bezárások 2,2 százalék eladási visszaesést okoztak, az eredmény így is jelentős emelkedésnek számít a 2019-es koronavírus előtti évhez képest.

A Dachser European Logistics üzletága kimagasló teljesítménnyel, 13,1 százalékkal növelte árbevételét, 3,92 milliárd euróra.

A több éves stagnálást követően a szállítmányok számla 6,8 százalékos emelkedéssel 72 millió küldemény számra nőtt; a szállított tömeg pedig még tovább gyarapodott 8,5 százalékkal, 30 millió tonnára – derült ki a cég közleményéből.

Az ellátási lánc fennakadása, a szűkös szállítási kapacitások és az ennek megfelelően magas fuvardíjak jellemezték a légi és tengeri árufuvarozási üzletágat 2021-ben. Mindezek ellenére, az üzletági fejlesztés eredményeként a Dachser Air & Sea Logistics üzleti szegmense rekordnak számító, 7,83 százalékos forgalmi növekedést tudott elérni. A küldemények száma 9,1 százalékkal, a szállított tömeg pedig 20,9 százalékkal gyarapodott.

2022-ben továbbra is ingadozó és kihívásokkal teli piaci eseményekkel kell számolnunk. A háborús Ukrajna rendkívüli emberi szenvedést okoz és mély nyomokat hagy a globális gazdaságban is. Mindemellett történelmileg csúcsokat döntenek az energia- és üzemanyagköltségek, továbbra is aggasztó a sofőrhiány és folyamatos fennakadások vannak a globális ellátási láncokban. A koronavírust még továbbra sem sikerült megfékezni, a közelmúltban pedig Kínában és Hongkongban kiugróan nőtt a pozitív esetek száma.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink