Nagy Márton: versenyképesek a magyar üzemanyagárak

Hírek figyelő.hu
Hivatalában fogadta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség, köztük a MOL képviselőit. A felek korábban abban állapodtak meg, hogy havi rendszerességgel megvizsgálják az üzemanyagárak nemzetközi és hazai alakulását, valamint a kapcsolódó nemzetközi eseményeket, folyamatokat – áll a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményében.

Nagy Márton a megbeszélés kapcsán kiemelte, hogy a gazdaság és a családok védelme érdekében, továbbá szem előtt tartva a szankciós infláció év végéig egy számjegyűre történő leszorítását, a kormány az üzemanyagárak moderálására törekszik. Hozzátette, hogy ez versenyképességi kérdés, hiszen az üzemanyagárak többek közt a szállítási költségeken keresztül már rövidtávon is beépülnek az árakba.

A gazdaságfejlesztési miniszter üdvözölte, hogy az elmúlt egy hónapban a hazai üzemanyagárak versenyképesebbé váltak, hiszen a korábban tapasztalt átlagosan 660 forintos benzin és 681 forintos gázolaj árhoz képest jelenleg átlagosan a benzin ára 603 forintra, míg a gázolaj ára 650 forintra mérséklődött, ezzel összességben 57 forinttal lett olcsóbb a benzin és 31 forinttal a gázolaj ára.

A felek megállapították, hogy a magyar üzemanyag-ellátási rendszer a háborús helyzet ellenére is stabil és biztonságos, az üzemagyagárak pedig versenyképesebb szintet érnek el a régióban, hiszen többek közt Horvátországban, Ausztriában és Szerbiában is magasabb árat kell fizetni az üzemanyagokért, mint hazánkban.

Borítókép: Getty Images

Ezek is érdekelhetnek

További anyagaink