Nagy Márton: Magyarország gazdasága meg fog változni

Hírek Szűcs András
Ez nem politikai fordulatot jelent, hanem növekedési gyorsulást – mondta a gazdaságfejlesztési miniszter a Századvég harmadik Vidék-konferenciájának nyitó előadásán.

Magyarország gazdasága jelentősen meg fog változni a jövőben, ami nem politikai fordulatot jelent, hanem növekedési gyorsulást, amiben a meglátása szerint a vidéknek jelentős szerepe lesz – mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. harmadik Vidék-konferenciájának nyitó előadásán.

A Világgazdaság jubileumi konferenciáján, a VG55-ön elmondottakkal szemben most szűkebb területről adott elő a miniszter.

A logisztika és szállítás szerepe a vidékfejlesztésben címet viselő beszédében kifejtette, hogy a 2030-ig terjedő időszakban tíz kihívási pontot lehet detektálni. Ezek között a három legfontosabb, ahol a kormánynak is feladata van:

  • a másfélszer nagyobb energiaigény
  • 500 ezer új munkaerő
  • szállítmányozás fejlesztése

Abban már a privát szektornak is szerepe van, hogy legyenek nemzeti bajnok vállalataink, hogy haladjon a digitális átállás, csökkenjen az államadósság, fejlődjön a high-tech ipar és javuljanak a demográfiai mutatók.

A cikk teljes terjedelemben a Világgazdaság oldalán olvasható

Címlapkép: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Ezek is érdekelhetnek

További híreink