Nagy Márton a világ legnagyobb bankjával állapodott meg

Hírek
Nagy Márton együttműködési megállapodást írt alá a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Orbán Viktor miniszterelnök Kínai látogatása keretében megbeszélést folytatott Chen Siqinggel, az Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) elnökével. A tárgyalást követően Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter Liao Lin-el, az ICBC vezérigazgatójával egy együttműködési megállapodást írt alá.

A memorandum célja a magyar-kínai pénzügyi kapcsolatok további fejlesztése, valamint a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok megerősítése és a befektetési, finanszírozási és fizetés területein adódó üzleti együttműködések előmozdítása – többek közt a FinTech innovációk, a mesterséges intelligencia alkalmazása területén. Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire, valamint a kínai vállalatok teljes ellátási láncának magyarországi létrehozásának kérdéskörére.

Nagy Márton az aláírás kapcsán hangsúlyozta, hogy Magyarország nem csak a nyugati és keleti tőke és csúcstechnológia gazdasági találkozási pontjává, hanem emellett regionális pénzügyi központtá is kíván válni.

A megállapodás megerősíti, hogy a két fél azon dolgozik, hogy az ICBC fióktelepet nyisson Magyarországon.

Az ICBC a világ legnagyobb bankja, amely világszerte összesen 11 millió vállalati és 729 millió lakossági ügyfélnek nyújt átfogó pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat.

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

Ezek is érdekelhetnek

További híreink