Mutatjuk: ilyen szálláshelyeket választottak a csapatok az Eb-n

Hírek vg.hu
Nemcsak a pályán, a szálláshelyekben is versenyeznek a válogatottak a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon. A magyar csapat a békés Bajorországba költözik majd a nyáron, az angol nemzeti együttes ellenben 94 szobás, Michelin-csillagos séfekkel és hatalmas golfpályával rendelkező luxuskomplexumot választott.

Habár a labdarúgó-klubszezon még csak most ér a végkifejlet közelébe, hamar itt lesz az Európa-bajnokság is, amire a felkészülés persze rég elkezdődött a háttérben. A szálláshelyeket például mindenki kiválasztotta és lefoglalta már: az angol válogatott abszolút luxuskörülmények között pihenhet majd a meccsek után. Persze a magyar csapat sem jár rosszul – közölte a Világgazdaság.

Az angol válogatott Lipcsétől másfél órányira délre, Blankenhain településen lakik majd, pontosabban az ott található Weimarer Land Golf and Spa Resortban. Van itt minden, amire szükség lehet:

  • a szobákon és lakosztályokon túl
  • uszoda,
  • szauna,
  • edzőterem,
  • odakint hatalmas golfpálya, sőt,
  • a füves területen még egy szabvány méretű labdarúgó-edzőpályát is kialakítottak.

A kor szellemének megfelelően pedig a digitalizáció, a mesterséges intelligencia és a robotika útján haladva nem pincérek vagy konyhás nénik szedik majd össze a szennyes edényeket az étkezések végeztével, hanem bizony robotok.

Ez a szállás teljes elszállás – ilyen luxusban nyomja az angol válogatott

Maga a menü nem változik a hotelben, ám nem is lehet minőségi kifogás, hiszen a két főséf egyaránt Michelin-csillagos. Biztos, ami biztos alapon az angol szövetség azért elhozza a saját szakácsait és dietetikusait is, nehogy bármi megzavarja a világszínvonalú sportteljesítményhez szükséges táplálkozást.

Ami pedig a konkrét lakhelyeket illeti: a játékosok is elsőrangú, hangulatos fa belsővel burkolt szobákban pihenhetnek majd, méghozzá táblagépről vezényelhető eszközökkel körülvéve, miközben a szövetségi kapitány, Gareth Southgate a három luxuslakosztály egyikét kapja.

A teljes komplexum lefoglalása 0,8-1 millió font (367-460 millió forint) körüli összegbe került,

és az összeg nyilván nőni fog a költések és az ott töltött idő függvényében is, miután a torna során sokáig versenyben lehet az egyik favoritnak számító Anglia.

Szoboszlai Dominik és a magyar csapat a békés Bajorországban pihenhet

Visszafogottabban készül a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ), pedig a mieink is megfordulnak majd Kölnben, hiszen június 15-én ott játsszuk az első csoportmérkőzésünket. A második kettőt ugyanakkor már Stuttgartban, amitől csak két órára, a lichtensteini határ mentén található Weiler im Allgäuban (másképp Weiler-Simmerbergben) vernek tanyát a magyarok.

Az MLSZ közölte: a helyszínt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) ajánlására választották ki, ráadásul a kontinentális szervezet által ajánlott helyszíneken a kedvezményes csomag részét képezi az edzőpálya és több más szolgáltatás is.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Weimarer Land Golf and Spa Resort

Ezek is érdekelhetnek

További híreink