Mutatjuk, hol és mennyiért korcsolyázhat a téli szünetben Budapesten

Hírek Sz. H.
Az árak szempontjából nem mindegy, hogy hétköznap vagy hétvégén, esetleg 18 után indulunk-e a jégre. Korcsolyázni viszont a téli hónapokban a főváros egyre több kerületében lehet, mivel az állandó műjégpályák mellett ilyenkor számos adventi vásárhoz kapcsolódva hoznak létre ideiglenes korcsolyapályákat is.

Az egyik leghangulatosabb budapesti jégpálya kétségtelenül az 1870 óta működő Városligeti műjégpálya (XIV. kerület, Olof Palme sétány 5.), amely idén november 20-án nyitott. A Hősök tere szomszédságában lévő Csónakázó-tó telente tükörjéggé változik, amely nagy múltra visszatekintő randihelyszín, de egyben baráti társaságok, családok kikapcsolódásának is otthont ad.

Hat év alatt a belépés díjtalan, a felnőtt jegy normál időszakban 3000 forint, a diák/nyugdíjas 2000 forint, de léteznek különböző családi és csoportos jegyopciók, bérletek is (ahogy egyébként a legtöbb pályán, erről részletesen az intézmények oldalain tájékozódhatnak).

Az októberben megnyitott Jégkert, avagy a Budai Jégpálya szintén a hűvösebb hónapokra alakul át a II. kerületi Széna téren – az év további részében egy szórakozóhely, étterem működik a területén.

A belépőjegy normál időszakban 2000 forint felnőtteknek, a diák/nyugdíjas/14 év alatti 15000 forint, itt is elérhetők egyéb verziók, mint a nagycsaládos vagy az éjszakai belépő.

A Marczibányi téri Sportcentrum ugyancsak a főváros II. kerületében működik (Marczibányi tér 16.), és november 19. óta itt is üzemel ideiglenes fedett korcsolyapálya.

A felnőtt napi jegy 2500, a diák/gyermek/nyugdíjas jegy 2100 forint. A belépés itt 18 óra után olcsóbb: 2200 és 1800 forintra csökken.

A Vasas Jégcentrum (IV. kerület, Homoktövis u. 1.) esetében indulás előtt mindenképp érdemes ránézni az intézmény honlapjára, mert itt bizonyos idősávokat jelölnek ki az amatőr korcsolyázóknak, a nyitvatartás további részében oktatás és edzés folyik.

A felnőtt belépő hétköznap 2100 forint, a diák/nyugdíjas jegy 1700 forint, de hétvégén 3150 és 2600 forintra emelkedik.

Aki a Kőbányai jégpályára indul (X. kerület, Ihász u. 24.), annak is fontos ellenőriznie a honlapon, hogy milyen időpontokat jelöltek ki a közönségkorcsolyázásra, mert egyébként felnőttek, óvodák, egyesületek tanulnak, edzenek a pályán.

A felnőtt jegy 800, a gyerek jegy 350 forint.

A Mátyásföldi Jégcsarnokban (XVI. kerület, Újszász u. 47/G) szeptember 1-jétől április 30-ig minden vasárnap, alkalmanként pénteken vagy szombaton, illetve ünnepnapokon korizhatnak az amatőrök – például most pénteken 20 órától jégdiszkót rendeznek, szombaton 16-tól pedig a pedagógusoknak adnak lehetőséget a korcsolyázásra. A Facebook- és Instagram-oldalukat érdemes figyelni az aktuális programokkal kapcsolatban.

A felnőtt jegy 2500, a diák/nyugdíjas/gyerek jegy 2000 forint.

November 24-én nyitott és február 29-ig tart nyitva

a főváros egyik legkülönlegesebb jégpályája,

a Csepeli Jégpark, a XXI. kerületi Szent Imre téren. Ez a több mint 2000 négyzetméteres, fantasztikus panorámájú pálya egy nagyobb és két kisebb tanulópályából áll, amit az országban egyedülálló módon 250 méternyi jégfolyosó köt össze.

Csepeli lakosoknak 1200 forint/fő, nem csepelieknek pedig 2000 forint/fő a belépő.

A teljes lista itt olvasható.

Fotó: Czerkl Gábor / Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó – Facebook

Ezek is érdekelhetnek

További híreink