Munkavállalói részvényprogram indul az Ersténél

Hírek B. M. T.
Társtulajdonossá válnak az Erste Bank dolgozói az idén induló program révén.

Munkavállalói részvényprogrammal bővül az Erste Banknál a dolgozói juttatások köre az idén – jelentették be mai sajtótájékoztatójukon a pénzintézet vezetői. Minden olyan munkavállaló, aki 2021 végén munkaviszonyban volt és legalább 6 hónapos aktív jogviszonnyal rendelkezett tavaly, idén szeptemberben 350 euró értékben Erste-részvényt kap – közölte Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója. A kollégák – tette hozzá – a részvényjuttatással alkalmazottból társtulajdonossá válnak. A szavazati jogokat öt évre átadják az Erste Mitarbeiter Stiftung/Erste Munkavállalói Alapítvány részére, valamint a részvényeket öt évig nem lehet eladni – akkor sem, ha időközben megszűnik a kolléga munkaviszonya. Az Erste a 350 eurós juttatás esetében átvállalja az adó és járulékterheket is.

A munkavállalók a program keretében saját megtakarításukból is vásárolhatnak további részvényeket, amelyek mellé extra részvényeket ad juttatásként a bank. Ennek a juttatásnak a mértéke sávosan változik, a befektetett összegtől függően 100 százalék és 20 százalék között lehet. Az Erste tervei szerint az idén szeptemberi részvényjuttatást minden évben továbbiak követik. Ennek feltétele, hogy az Erste Csoport, illetve a helyi leánybank (itthon az Erste Bank Hungary Zrt.) teljesítse a tőke és likviditási feltételeket, valamint hogy az Erste Holding osztalékot fizessen a részvényeseknek.

Mihók Krisztina, a pénzintézet HR-vezetőjének tájékoztatása szerint a részvényjuttatás a bank széleskörű juttatási programját, az Erste Veled-et egészíti ki. Ennek keretében a bank 2019-ben már elindított egy egyedülálló lojalitás programot, az Erste Care-t. A rugalmas, több elemében is szabadon variálható program két év munkaviszony után indul. Az idő előrehaladtával, négy lépcsőben nő a választható juttatások köre, vagy a dolgozó saját fejlődésére költhető összeg.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a bank 2021 szeptemberétől – a pandémia alatt kialakult gyakorlatot alapul véve – bevezette az új, „new ways of working” modellt, amely azt jelenti, hogy a korábbiaknál magasabb szintre emelte az otthoni munkavégzés arányát azokban a központi munkakörökben, ahol ez lehetséges. A dolgozóknak havi átlagban munkaidejük 50 százalékát kell az irodában tölteni. A rugalmas munkaidő-beosztás lehetőségével élő kollégák az érintett munkakörökben reggel 7 és este 8 óra között szabadon rendelkeznek az idejükkel, a munka-magánélet egyensúlyának megőrzése érdekében azonban megbeszéléseket továbbra is csak reggel 8 és este 5 óra közé lehet szervezni. A bank tavaly szeptembertől bevezette a távmunka lehetőségét is azoknak, akik a munkaidejük nagyobb részét nem az irodában szeretnék vagy tudják eltölteni. A távmunka bevezetése óta már az érintett munkatársak több mint 5 százaléka élt a lehetőséggel.

 

Címlapkép: Akos Stiller/Bloomberg/Getty Images

Ezek is érdekelhetnek

További híreink