MSZP: Tovarisi konyec!

Hírek
Mindössze húsz fős lesz az új MSZP-P(M) frakciószövetség képviselőcsoportja az új parlamentben. Micsoda szövetségkötés!

Nyolccal kevesebb képviselője lesz az új alakulatnak a parlamentben a 2014 és 2018 közötti önálló MSZP-frakciónál. A választók tehát díjazták az elmúlt évek folyamatos bénázását, szánalmas politizálását. A szocialisták tavaly év végén Botka László megbuktatása után úgy vették a nyakukba miniszterelnök-jelöltként Karácsony Gergelyt, hogy a nagyreményű politikussal és pártjával kivételesen rosszul jártak, hatalmasat buktak. Közkeletű tény, hogy ilyen magas emberrel a nyakában senki sem juthat messzire, de a szocik minden mindegy alapon ezt is bevállalták. A 12 százalékukkal épp hogy bejutottak a parlamentbe.

Tegyük hozzá sietve, a magát a választások napjának délutánján már-már komolyan miniszterelnöknek gondoló Karácsony szervezete, a Párbeszéd Magyarországért Párt (hivatalosan ez a nevük a valasztas.hu szerint és nem csupán az általuk hirdetett Párbeszéd…), ebből a húszfős MSZP-P frakcióból három képviselőt ad, és a “fodortalanított” Magyar Liberális Párt is delegált a listájukról egy honanyát, Bősz Anett személyében. Szanyi Tibor józan értékelésével: „Most még átestünk a küszöbön, de üszkös végtagokkal és élősködőkkel a nyakunkban.”

Magyarul, a szocik összesen, mindössze 16-an (!) lesznek a parlamentben, ami a előző ciklushoz képest is hatalmas zakó. Ne is beszéljünk arról, hogy a 386 tagú, 2014 előtti parlamenti ciklusokban voltak ők 209-en is (1994-től), majd 2010-ben, 188-an fejezték be a parlamenti “nagy szocialista menetelést”. Szerencsére, azóta folyamatosan csökken a frakciójuk létszáma, már csak az a kérdés, hogy mi lesz 2022 után.

Egyáltalán nem kár értük!

Nem gondoltuk, hogy az 1990-es MDF-es plakátok üzenetének – Tovarisi konyec! – beteljesülésére ennyit kell várnunk. Tényleg vége! Az utolsó elvtárs lekapcsolhatja a villanyt!

Borítófotó: pestisracok.hu

Ezek is érdekelhetnek

További híreink