Most már biztos: Kevin Spacey-nek befellegzett

Hírek

A Gladiátor és az eredeti Szárnyas fejvadász rendezője, Ridley Scott idén decemberben fog előrukkolni egy új filmmel, melynek címe: A világ összes pénze (All the Money in the World). Mivel már csak hetek választanak el minket a premiertől, ezért a film természetesen már rég dobozba került. Az első trailerek szeptemberben kijöttek a produkcióhoz. Csakhogy van egy komoly bökkenő: az egyik főszerepet az a Kevin Spacey játssza, akit az utóbbi hetekben több zaklatási vád is ért. A sztárt először egy színésztársa, Anthony Rapp vádolta meg a múlt hónap végén azzal, hogy szexuálisan zaklatta őt 1986-ban. Rapp saját elmondása szerint 14 éves volt az incidens idején.

Az ügy nyilvánosságra kerülése után Kevin Spacey a Twitter üzenőportálon azt írta: nem emlékszik a Rapp által elmondottakra, de közölte: ha valóban úgy viselkedett, ahogy azt színésztársa leírta, akkor őszinte bocsánatkéréssel tartozik neki elfogadhatatlan viselkedéséért. Ennyivel azonban az ügynek nem lett vége. Spacey-t azóta a Kártyavár című népszerű sorozat stábjának nyolc jelenlegi és korábbi tagja is megvádolta szexuális zaklatással.

A következmények pedig nem maradtak el: az említett széria hatodik évadjának a forgatását lefújta a Netflix internetes műsorszolgáltató és a Media Rights Capital produkciós cég. Mindeközben a Nemzetközi Televízióművészeti és -tudományi Akadémia bejelentette, hogy korábbi közlésével ellentétben nem ad nemzetközi Emmy-díjat Kevin Spaceynek.

A televíziós akadémia szeptember végén adta hírül, hogy a televíziós filmek gyártásához való hozzájárulásáért a nemzetközi Emmy különdíjával tünteti ki az Oscar-díjas színészt.

"A nemzetközi akadémia úgy döntött, hogy a napvilágra került fejlemények fényében Kevin Spacey nem méltó a nemzetközi Emmy-díjra" – olvasható a szervezet honlapján.

Most pedig a legújabb fejlemény, hogy Ridley Scott emlegetett filmjéből – annak ellenére, hogy a forgatással már végeztek – kitörlik a színészt: a jeleneteit újra felveszik, méghozzá a 87 éves Oscar-, BAFTA-, Emmy- és Golden Globe-díjas kanadai színésszel, Christopher Plummerrel. Ezen a ponton nyugodtan kijelenthetjük: Kevin Spacey színészi karrierje véget ért.

Borítófotó: Kevin Spacey a Kártyavár (House of Cards) című amerikai sikersorozat főszereplőjeként egy mindenkin és mindenen átgázoló, önző és törtető politikus. Úgy tűnik, a való életben is átgázolt néhányakon…

Ezek is érdekelhetnek

További híreink