Morvai Krisztina alaposan kiosztotta Jean-Claude Junckert

Hírek

Az Európai Bizottság a jogállamiság követelményeinek meglétéhez kötné az uniós kifizetéseket a következő hétéves költségvetési időszakban (2021-2027) – közölte Jean-Claude Juncker, az uniós bizottság elnöke. Mint korábban megírtuk, ez a mechanizmus nem más, mint nyomásgyakorlás Magyarország és Lengyelország ellen, mivel ezen országok kormányai egyértelműen elutasítják az unió bevándorláspolitikáját. 

Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő felszólalásában tette helyre az Európai Bizottság elnökét. "Nem fogunk behódolni a zsarolásnak, bármivel is terrorizálnak bennünket, meg fogjuk védeni a hazánkat a tömeges migrációtól! Most éppen a felzárkóztatási pénzeinket akarják elvenni, de kedves Juncker úr, higgye el, hogy az egész világ, egész Európa, az összes választópolgár egyre inkább kezdi látni azt, hogy az igazság a mi oldalunkon van” – fogalmazott Morvai Krisztina.

Morvai Krisztina arra is emlékeztetett, hogy Magyarország és Lengyelország migrációellenes politikáját büntetve, e két ország ellen folyik a hírhedt 7. cikkely szerinti eljárás a "jogállamiság megsértése" miatt. Az uniónak ugyanakkor nincs gondja a jogállamisággal például Spanyolországban, ahol százszámra verhette véresre a rendőrség a katalánokat, de Magyarországon sem jelentettek problémát a szemkilövetések az Európai Unió számára, hiszen akkor még "mertünk kicsik lenni", ahogy azt elvárták tőlünk… 

Borítókép: MTI

Ezek is érdekelhetnek

További híreink