Morvai Krisztina: A Jobbik elvtelen politizálása Gyurcsányt segíti

Hírek
Morvai Krisztina a Magyar Időknek beszélt arról, hogy támogatja és részt vesz a március 15-ei békemeneten. Bejelentése kapcsán a Tényeknek azt is elárulta, hogy elfogadhatatlannak tartja a Jobbik és az LMP közeledését, mert a két párt együttműködése a migrációt, valamint Gyurcsány Ferencet és az MSZP-t is támogatná.

Az európai parlamenti képviselő a Tényeknek úgy fogalmazott, azért áll ki a békemenet mellett, mert Brüsszel első számú célja, hogy beengedje Európába a bevándorlókat, ezért a békemenet nem a pártokról, hanem az európai értékek melletti kiállásról szól.

"Egy értékrend mellett állnak ki azok, akik elmennek erre a békemenetre. Azon értékrend mellett, ami megkülönbözteti Magyarországot, illetve a visegrádi négyeket és Ausztriát a többi uniós országtól, melynek a lényege, hogy meg szeretnénk őrizni a hagyományainkat, hogy meg szeretnénk őrizni Magyarországot magyarnak. Úgy gondolom, ez az értékrend helyes, és emellett kiállni is helyes dolog" – fogalmazott a politikus a Tényeknek, hozzátéve: Magyarország nem érdemli azt az állapotot, amit a baloldal okozna, ha április nyolcadikán megválasztanák őket. 

Elfogadhatatlan a Jobbik politikája

Morvai Krisztina az ellenzéki összefogásról is beszélt a Tényeknek. Az európai parlamenti képviselő szerint elfogadhatatlan, hogy a Jobbik szövetkezne az LMP-vel. Hangsúlyozta, hogy Szél Bernadett tárgyal az MSZP-DK szövetséggel, így a Jobbik is része lenne annak a szivárványkoalíciónak, amely beengedné a migránsokat az országba.

Morvai arról is beszélt, hogy ezen pártok együttműködése egy olyan "hátborzongató helyzetet teremtene, hogy a 2006-ban a szemünket lövöldöző Gyurcsány Ferenc mellé tenné le a voksát az a jobbikos szavazó is, aki 2006 és 2010 között az áldozati oldalon állt."

A Jobbik egy ilyen szövetséggel támogatná a Demokratikus Koalíció határon túl élő magyarok elleni kampányát is. "Annak az értékrendnek, amit ők képviselnek, ez az egyik alaptétele. Megvetik az elszakított területeken élő testvéreinket, ezt láttuk, amikor 23 millió románnal fenyegetőztek, amikor elutasították a kettős állampolgárságot. Ez nekik az idézőjelbe vett értékrendjüknek a legfontosabb eleme, és a gyűlölet szításával próbálnak meg maguk mellé állítani embereket és szavazatokat szerezni, ennél gyalázatosabb dolgot nehezen tudnék elképzelni" – fogalmazott Morvai Krisztina.

Borítókép: Kallos Bea/MTI

Ezek is érdekelhetnek

További híreink