Momentum: újságírót fenyegetnek a “demokraták”

Hírek
A demokráciából a momentumos gyerekekre - hiába jártak nyugat-európai egyetemekre, meg asszisztenskedtek európai politikusok mellett -  semmi nem ragadt. Most bújtak elő a tojáshéjból, és már a sajtót, az újságírókat fenyegetik.  

Ezek a gyerekek nem hallottak arról, hogy a demokratikus rendszerben a poliltikusoknak tűrniük kell a kritikát, ha meg nem szeretik a róluk megjelent írásokat, akkor a bírósághoz fordulhatnak, helyreigazítást kérhetnek. Úgy tűnik, a januártól életjeleket mutató Momentumnál még arról sem hallottak, hogy a sajtószabadság nem arról szól, hogy a politikai pártok számoltatják el a sajtót, hanem pont fordítva, a sajtó vonja felelősségre a politikusokat. Igen, az ellenzékieket is.

A fiatalok nem hallottak arról, hogy nem illik az újságírókra vicsorogni, ahogy ma az Origó szerkesztőségében megtették ezt. Kovács András kolléga nem vicsorgott vissza, mert ez nem az ő stílusa. Ahogy az enyém sem az, ilyen esetben én is inkább nyugodtan elbeszélgetnék a fejükkel.

A Momentum Mozgalom új politikai kultúrát akar meghonosítani – hirdetik magukról. Pedig ezt a politikai kultúrát már ismerjük: a Lenin-fiúkra és a nyilasokra volt jellemző. Nem kérünk ebből.

.   

Ezek is érdekelhetnek

További híreink