Momentum-botrány: megszereztük a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság elnökének lemondó nyilatkozatát

Hírek
Egy, a Momentum ügyeire rálátó forrásunk elküldte nekünk Győrffy Zoltán lemondó nyilatkozatát, amelyet cikkünk megjelenése után nyújtott be a Momentum elnökségének. Emlékezetes, a Figyelő korábban megírta, hogy a Momentum kampánytámogatásával feltehetőleg azért nem tud elszámolni, mert saját családtagjaik és barátaik vállalkozásaitól hoztak számlákat.  

Nem bírta tovább, ezért lemondott a Momentum Pénzügyi Ellenőrző Bizottságának elnöke, Győrffy Zoltán – adta hírül elsőként a figyelo.hu. Most bemutatjuk, hogy mivel indokolta lemondását a gazdasági átláthatóságért is felelős vezető.

Győrffy szerint a Momentum vezetése nem érett egy teljes pénzügyi átvilágításra.

Kedves András,

szeretném bejelenteni döntésemet, miszerint azonnali hatállyal lemondok a Pénzügyi Ellenőrző Bizottságbeli tagságomról. Az elmúlt napok történései sajnos meggyőztek, hogy a Momentum vezetése nem érett egy teljes pénzügyi átvilágítására, a közelmúltban elkövetett hibákkal való szembenézésre és azok kijavítására.

Ezen kívül úgy érzem, a PEB teljesen független és eredményes működésének feltételei nem adottak pillanatnyilag. Szeretném leszögezni, hogy a Figyelő felé történt szivárogtatás, amellyel hírbe hoztak, nem hozzám kötődik, mivel az ott megjelent információ több mint fele számomra is ismeretlen volt, viszont arra büszke vagyok, hogy egyik beszállítónk tulajdonosi köréhez legalább a sajtóval egyidőben jutottam el a kisebb-nagyobb késéssel történő adatszolgáltatás és némely dokumentum elérhetetlensége ellenére is. A PEB ma esti, illetve holnapi közleményében szeretném az aláírás módosítását kérni a PEB megmaradó két tagjára, mivel azzal nem tudok teljes mértékben azonosulni. Szeretném megköszönni a Küldöttgyűlésnek az eddigi bizalmat, és igény esetén természetesen készen állok beszámolni eddigi munkámról.

Üdvözlettel,

Győrffy Zoltán

A levelet információink szerint a Momentum teljes elnöksége megkapta, így Fekete-Győr András elnök, továbbá Cseh Katalin is, akinek a családjához köthető vállalkozás is jócskán részesült megrendelésben a Momentumtól a kampány idején.

Kerestük a Momentum Mozgalmat is, azonban a párt eddig semmilyen formában nem reagált.

Borítófotó: Fekete-Győr András, a Momentum elnöke (a pulpitusnál) beszédet mond a párt választási eredményváró rendezvényén a budapesti Városháza parkban 2018. április 8-án. (MTI Fotó: Mónus Márton)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink