Momentum, az új pökhendiek

Hírek
Egy olyan párt oszt ki itt most mindenkit, amely még egy időközi önkormányzati képviselőválasztáson sem indult el soha.  

Itt vannak az új pökhendiek, úgy hívják őket, hogy Momentum Mozgalom. Elnökük, Fekete-Győr András egy minapi budapesti fórumán a régről ismert arroganciával osztott ki mindenkit a Fidesztől a Jobbikon át az MSZP-ig. Az elnök néhány hónapja kezdte meg politikai karrierjét, de már-már ott tart, ahol Demszky Gábor, Magyar Bálint, Pető Iván és Kuncze Gábor fénykorukban. Ők gondolták magukról utoljára úgy, hogy kiválasztottak és jobban értenek mindenhez, mint bárki ebben az országban. Ezt az érzetet erősítette a nemzetközi kapcsolatrendszerük és a Soros Györggyel ápolt szoros barátságuk is. Ezek az összetevők minden jel szerint a Momentumnak is rendelkezésre állnak, csak a szavazók hiányoznak.

Fekete-Győr és pártja bárhogy is próbálja tagadni, ugyanazt a neoliberalizmust – az értékrendnélküli értékrendet – képviseli, mint a mára kimúlt SZDSZ. Az egykori hálózat emberei azonban megmaradtak, ott voltak a felsőoktatási tüntetéseken, a “civil” demonstrációkon, mindenhol, amelyről azt gondolták, hogy most majd meg tudják buktatni a kormányt. És most újra megkezdték a pókhálószövését: szellemi örököseik – a globalizáció, a melegházasság és a bevándorlás támogatói – itt állnak előttünk huszonéves szereplőkkel, teljes fegyverzetben.  

Az arcuk már most óriási: jövőre tíz százalékos támogatottságban gondolkodnak, miközben még egyetlen helyi időközi választáson sem indítottak jelöltet. De ez nekik mindegy is, ha nem nyerik meg a választást (!) – mondja Fekete-Győr -, akkor államot kezdenek el építeni az államban, meg bővítik a hálózatukat. Egyértelmű, hogy az alázatot hírből sem ismerik.

A nagyképű szervezetről mindent elárul, hogy az olimpiaellenes akciójukkal már kezdésképp sem valami mellett, hanem valami ellen kampányoltak. Ők is folyton a sajtószabadságért küzdenek, miközben a kormánypárti médiumokat bojkottálják, kitiltják rendezvényeikről és megfenyegetik a nekik nem tetsző cikket szerző újságírót is.  

De a mindenre elszánt harcos nihilisták előbb-utóbb saját maguk is tönkremehetnek a rombolásba. Egy ideig még úgy tűnhet, hogy a szájkarate sikert hozhat, csak azok a fránya választások ne lennének. Ha így folytatják, megtarthatják majd a búcsúbulit egy jövő tavaszi éjszakán.    

Ezek is érdekelhetnek

További híreink