MNB-vizsgálat: egyre több bank és biztosító használ mesterséges intelligenciát

Hírek
A Magyar Nemzeti Bank három bank és három biztosító esetében vizsgálta, hogy a munkafolyamatiakba beépített mesterséges intelligenciát hogyan használják. A vizsgálat célja annak felmérése volt, hogy milyen szabályozásokra van szükség ezen a teljesen új terepen a pénzügyi életben. A vizsgálat nem tárt fel szabálytalanságokat, de voltak olyan kezelendő problémák, amelyek orvoslására a központi bank ajánlásokat fogalmazott meg.

Informatikai felügyelési témavizsgálatot folytatott le több pénzügyi intézménynél az általuk alkalmazott gépi tanulást és mesterséges intelligenciát használó informatikai megoldások IT-biztonsági ellenőrzésére a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A vizsgálat három-három – az e megoldásokat már alkalmazó – bankra és biztosítóra terjedt ki.

A felügyelet átvilágította a gépi tanulás és mesterséges intelligencia (GT-MI) alkalmazásának szabályozottsági, ellenőrzési, valamint a kontrollrendszerek hatékonyságát, az ezzel kapcsolatos szervezeti működést, a fejlesztési és üzembeállítási feladatokat, az IT architektúrát, az üzemeltetést, a logikai- és adatbiztonságot, illetve a jogosultságok kezelését.

A hazai pénzügyi intézmények ma elsősorban az ügyfélazonosításkor, számlanyitáskor, marketingben, valamint az ügyfélkapcsolat-kezelésben (CRM) és kampánymenedzsment-folyamataikban alkalmaznak GT-MI-megoldást.

Mivel a GT-MI rendkívül friss kezdeményezés, még rá vonatkozó szabályozási keretrendszer is formálódóban van. Speciális külön szabályozás hiányában a témavizsgálat a pénzügyi intézmények, (viszont)biztosítók, befektetési vállalkozások és árutőzsdei szolgáltatók IT-rendszerének védelméről szóló kormányrendelet, illetve az MNB-nek az IT-rendszer védelméről szóló ajánlása alapján zajlott. Az MNB a téma újdonsága miatt szervezetén belül külön munkacsoportot hozott létre az új, egyedi vizsgálati módszertan kidolgozására és alkalmazására.

A cikk itt folytatódik

Ezek is érdekelhetnek

További híreink