MNB: továbbra is szoros a kapcsolat a miniszterelnök és a jegybankelnök között

Hírek vg.hu
Cáfolja a Magyar Nemzeti Bank azokat a pletykákat, miszerint Orbán Viktor és Matolcsy György között elmérgesedett volna a viszony. A jegybank állítja, hogy a kormányfő és a jegybankelnök rendszeresen konzultál szakmai kérdésekről.

Az elmúlt napokban a Bloomberg nemzetközi hírügynökség és Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő is valótlan híreket, téves következtetéseket közölt Magyarországról, a Magyar Nemzeti Bankról, valamint a miniszterelnök és a jegybankelnök kapcsolatáról – közölte az MNB.

A hamis pletykákkal ellentétben Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György jegybankelnök korrekt munkakapcsolatban áll egymással, és a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is rendszeresen konzultál szakmai kérdésekről.

A Magyar Nemzeti Bank felhívja az érintett sajtóorgánumok és pártpolitikusok figyelmét, hogy a hazai pénzügyi rendszer iránti bizalom megőrzése és az olvasók objektív tájékoztatása érdekében mellőzzék a téves következtetéseket és valótlan állításokat tartalmazó információk közzétételét.

Címlapfotó: MTI

Ezek is érdekelhetnek

További híreink