Miskolc új attrakciókkal lép színre a turisztikai piacon

Hírek vg.hu
Miskolc sokak fejében még mindig úgy él, mint iparváros, miközben a környéke, a természeti adottságai ennél sokkal többre jogosítják, mégsem történt meg az a határozott brandváltás, amely rámutatna a négy évszakos attrakciók sokaságát kínáló, különleges természeti adottságú város jelenlegi és múltbeli értékeire – írja a Világgazdaság.

Miskolc turisztikai szempontból remek hely, a város tele van kellemes meglepetésekkel, az oda utazók többség azt mondja, hogy sokkal jobban érezte magát, mint amire számított, alapozni tehát van mire, és már van kivel. A helyi topvállalkozásokból alakult Bükki Kör elnöke, Fekete-Angyal Enikő a VG Óperencia podcast friss epizódjában beszélt a formálódó új turisztikai brandről.

Miskolc része Diósgyőr is, ahol újjáépítik a hétszáz éves várat, ami óriási attrakció lesz / Fotó: Molnár-Bernáth László / MTI

Miskolc és környéke négy évszakos, négy önálló turisztikai desztinációra épülő attrakciók sokaságát foglalja már magában, az egykori iparváros időközben teljesen átalakult, és ezt egyre nagyobb sikerrel igyekszik megmutatni a turisztikai piacon is.

Négy évszakos célpont

„Hűha, kevés időre jöttünk! – rendszerint ezt szokták mondani a vendégeink, amikor elsorolom nekik a helyi programlehetőségeket” – osztotta meg szálláshely-üzemeltetőként szerzett tapasztalatait Fekete-Angyal Enikő, aki nem titkolja, egyelőre egy-két éjszakára érkezik a turisták többsége Miskolcra. Az egyik fő célkitűzés az egy vendégre eső átlagos vendégéjszakák számának növelése.

Négy napot nagyon tartalmasan el lehet tölteni Miskolcon, ahol ma már ehhez bőségesen elegendő programlehetőség, látnivaló és attrakció van négy évszakon keresztül. Télen-nyáron jó célpont a Bükk, Lillafüred környéke is gyönyörű, a történelmi belváros pedig a helyiek által is nagyon kedvelt színházzal szintén évszaktól függetlenül élvezhető.

Meseszép hely Lillafüreden a Hámori-tó / Fotó: Kozma István / Észak-Magyarország

Közép-Európa egyik legnagyobb turisztikai attrakciója lesz az átmenetileg zárva tartó Diósgyőri vár, amely 2025 végére, legkésőbb 2026-ra teljesen újjáépül. Egész évben üzemelnek a fürdők is, a Miskolctapolcai Barlangfürdő mellett az egyelőre még kevésbé ismert, három éve átadott Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, amelyet a fiatal generációkra építve VR-szemüveges csúszdával szereltek fel. Apropó, fürdők. A Miskolctapolcai Barlangfürdő bezárása volt a szikra ahhoz az összefogáshoz, amely egy éve a Bükki Kör megalakulásához is vezetett. Az alapító tagok, prémium helyi vállalkozások tettek a legtöbbet azért, hogy a környék egyik legnagyobb turisztikai vonzereje tovább üzemelhessen.

A teljes cikk itt olvasható.

Borítókép: Miskolctapolca barlangfürdője a környék egyik legerősebb turisztikai mágnese / Fotó: Barlangfürdő Miskolctapolca

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink