Mintegy százezer gyerek vett részt az Erzsébet-táborokban

Hírek
Sikeresen zárult az idei vakáció, minden eddiginél több, mintegy százezer gyermek vett részt idén az Erzsébet-táborok programjain.  Az egyedüllálló kezdeményezés sok hátrányos helyzetű gyermek számára biztosít tartalmas programokat a nyári szünet hosszú hetei alatt.

Amikor a „független” sajtó a hátrányos helyzetű vagy szegénységben élő gyerekek ügyét karolja fel éppen, nemcsak a táborokról hajlamos elfelejtkezni, hanem a nyári étkeztetésről, az ingyenes tankönyvekről, az ingyenes menzáról, az ösztöndíjakról. Az Erzsébet-táborok valódi sikere az, hogy egyre több gyermeket kerül be be a programba. 

Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára elmondta: Fonyódligeten és Zánkán ezen a nyáron mintegy huszonhatezer gyermek üdülhetett hatnapos, ötéjszakás táborokban napi ötszöri étkezéssel és változatos programokkal. A helyi pedagógusok által szervezett napközis táborokban országszerte ötszáz helyszínen ötvenötezer gyermek kapcsolódhatott ki lakóhelyének közelében. A napközis táborok iránt jelentős igény mutatkozott – tette hozzá az államtitkár.

 Elmondta azt is az államtitkár, hogy a balatoni és a napközis táborok mellett az Erzsébet-táborok év közbeni rendezvényeivel együtt – köztük például tavaszi és őszi osztálykirándulásokon, gyógyuló táborokban, karácsonyi eseményeken – összesen mintegy százezer gyermek számára szervez programokat az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány.

 Novák Katalin arról is beszélt: huszonhatmilliárd forint központi költségvetési forrásból újul meg a következő években a fonyódligeti és a zánkai Erzsébet-tábor. Fonyódligeten új épületeket húznak fel, Zánkán pedig jelentős felújításon esnek át az épületek. Emellett mindkét helyszínen a környezet, a vízpart és a játszóterek is megújulnak, korszerű körülményeket biztosítva a táborozóknak. Hangsúlyozta, a munkálatokat úgy ütemezik, hogy azok a táboroztatást ne zavarják.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink