Minimum százezer, maximum tízmillió forint pályázható

Hírek Szigeti Hajnalka
Még lehet pályázni a Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló szervezet, a Pro Filii Alapítvány támogatásaira. A tervek szerint évi 1 milliárd forintból gazdálkodó alapítványhoz negyedéves ciklusokban, kizárólag elektronikus úton fordulhatnak a segítségre szorulók.

A Pro Filii Alapítványt a Mészáros Csoport azzal a szándékkal hívta életre 2021 végén, hogy az elmúlt években tanúsított társadalmi felelősségvállalását a támogatást igénylők számára is tervezhetőbbé, a segítségnyújtást pedig hatékonyabbá tegye. A cégcsoport a magyar gazdaság meghatározó szereplőjeként felelősséget érez a társadalom kiszolgáltatott rétegei, azon belül is elsősorban a gyermekek és családjaik iránt.

A Pro Filii Alapítvány célja ezzel összhangban olyan civil és nonprofit szervezetek, valamint magánszemélyek támogatása, amelyek hozzájárulnak a Magyarországon és a határon túli magyar lakta településeken élők egészségügyi helyzetének, életmódjának, esélyegyenlőségének javításához. Az alapítvány elsősorban olyan, elektronikus úton benyújtott pályázatokat támogat, amelyek segítik a szociálisan és egészségileg hátrányos helyzetűek életminőségének javulását, de olyan pályázatokat is várnak, amelyek emelik hazánk szellemi-, művészeti-, kulturális- és sportéletének színvonalát.

Támogatási kérelmet nyújthatnak be magánszemélyek és szervezetek egyaránt, az elbírálás során előnyt jelent, ha a pályázati program célcsoportja egészségügyi-, szociális- vagy más okból hátrányos helyzetű gyermek(ek), valamint a program közvetlen elérése minél szélesebb körű. A pályázatokat kizárólag online, az alapítvány weboldalán keresztül lehet beküldeni, az idei I. negyedévre vonatkozóan március 15-ig.

A pályázatokkal kapcsolatos bővebb információk a www.profilii.hu címen érhetőek el.

(Borítókép: Farsangi hangulatban (Sipeki Péter, Kelet- Magyarország)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink