Mindent a migránsoknak, semmit Európának

Hírek
Németország fővárosát a közelgő karácsonyi vásár miatt valósággal ellepték a különböző biztonsági eszközök. Fokozott rendőri jelenlét az utcákon, betontömbök mindenhol. A 2016-os berlini karácsonyi vásáron történt terrortámadás mély nyomot hagyott a németekben. Az Angela Merkel vezette német kormány azonban most is csak látszatintézkedéseket tesz, nem pedig a probléma gyökerével foglalkozik.

A probléma gyökere a bevándorlás, a Wilkommenskultur. Először a 2015 szilveszterén történt kölni zaklatások, a 2016-os karácsonyi vásáron, 12 halálos áldozatot követelő terrortámadás, majd Chemnitz is rávilágított a bevándorlás árnyoldalaira.

Néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt, hogy az európai őslakos népesség kordonok és betontömbök mögé bújva tudja csak megünnepelni saját, keresztény hagyományait. A bevándorlás elvette az európai emberek szabadságát, de a bevándorláspártiak szerint nincs ebben semmi szokatlan. Mindent a migránsoknak, semmit Európának – talán így foglalható össze a legjobban a liberális mainstream ars poeticája.


Fotó: Páncélozott rendőrségi jármű áll a berlini tömeggyilkosság helyszíne közelében a Breitscheidplatzon 2017. december 19-én. 2016-ban ezen a napon egy elutasított tunéziai menedékkérő, Anis Amri teherautóval a zsúfolt berlini karácsonyi vásár látogatói közé hajtott, és legalább tizenkét embert megölt, negyvennyolcat megsebesített. A támadót négy nappal később Olaszországban egy igazoltatás során lelőtték

Az európai utcákat ellepő betontömbök illusztrálják a leginkább Európa jelenlegi vezetőinek alkalmatlanságát. Az önfeladás útjára lépő Európa szimbólumai. A kultúra- és civilizációteremtő Európa megtagadja saját gyökereit, hagyományait, kultúráját, mindezt a liberalizmus, az elfogadás és egyéb magasztosnak tetsző eszmék miatt.

A karácsonyi vásárok csodás hangulatát is sikerült elveszteni, hiszen lépten-nyomon rendőrökbe és más biztonsági eszközökbe ütközünk. Ugyan kinek van kedve így ünnepelni? A félelem megfertőzte nemcsak a mindennapokat, hanem az ünnepeket is. A félelem a jövő agysebészeitől, természetesen a szabadság és az elfogadás jegyében.

Borítófotó: Biztonsági okból elhelyezett útakadályok a karácsonyi vásár fényfüzérekkel díszített bejárata előtt Hamburgban 2017. november 30-án. (MTI/EPA/Srdjan Suki)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink