Mindenki nyugodjon meg: nem lesz kötelező szülni

Hírek
Szögezzük le: nem lesz kötelező szülni. Lehet továbbra is egyedül élni, üres lakásba hazamenni, Szex és New Yorkot nézni. Lehet évtizedekig keresni a herceget, aki mos, főz, takarít, GYES-re megy, mert az úgy egyenlő. Lehet válni két évente. Lehet házasságban is a gyermektelenséget választani. Mindent lehet, magánügy. De ez a zsigeri irigység… annyira kínos.  

Napokig nagy volt a csönd, megakadt az ellenzéket lélegeztető gépen tartó “független” sajtó torkán a miniszterelnök által vasárnap bejelentett családtámogatási akcióterv. Keresték a fogást, mibe lehet belekötni, hogyan lehet hitelteleníteni, szétgyalázni. Hosszú vajúdás volt, ma már szerda van, el is készültek a dolgozatok az Indexen, Hercsel “heteroanamnézis” Léduska is letette a cerkát, a 444-en is megszületett a válaszcsapás.

Nem könnyű kenyér ám ez, rángott is a szemhéjuk, mégiscsak hithű balliberálisként, balról kell érvényteleníteni egy kifejezetten előremutató családtámogatási programot. Balosként abban kell keresni a hibát, hogy kamatmentes hitelt, majd a feltételek teljesülése esetén támogatást kaphatnak a családok, hogy tervezett gyermekeik megszülethessenek. Azért, hogy ne kelljen sokáig várniuk, ne fussanak ki az időből anyagi okok miatt.

A 444 szerzője magát az apokalipszist festi fel, a program kudarc lesz, vagy kudarc, írja, más kimenete nem lehet. Belerokkanunk, ezt írja. Hogy eddig hány gyerek felnevelésébe rokkant bele, azt csak ő tudhatja. Sokkal jobban járunk, ha felidézzük a 444 szerkesztőségének a választások után született, igen humoros dolgozatát arról, mennyire mellétrafáltak a választási tippjátékben – őszödi beszédnek nevezték. Bevallották, mennyire rohadtul nem ismerik a magyar valóságot. Ez mindig jusson eszünkbe, amikor a mélyen tudományosnak látszó irományaikat böngésszük, meg az is, hogy ott született a mondat: az a baj, hogy továbbmennek. Azóta tudjuk, értjük, nekik mi a fontos.

Aztán olyan okosságokkal jönnek, hogy a kormány nem gondol arra, a gyerekhez párkapcsolat kell, meg mi lesz, ha egyszer elválnak. Most komolyan! Még pasit is a kormány szerezzen? Hozzon valami rendeletet? Tiltsa be a válást? Miről beszélünk?

Azzal is érvelnek, mennyire kiszámíthatatlan a gazdasági környezet, ezt mondjuk bizonyítják nap mint nap, amikor rekord GDP mellett, 2010 óta várják az összeomlást – miközben nőnek a bérek, egyre nagyobb a lakosság megtakarítása, csak hogy a két leglényegesebb tendenciát említsük. Azzal is jönnek, hogy nem lehet a pénzből Pesten lakást venni, mert számukra a világ az itt kezdődik, és itt ér véget. Az írásaik kommentelői pedig értetlenkednek, mert a nekik kínált buborékból nem érzékelik a valóságot.

A saját felelősségükre egy percig sem gondolnak, a szorgos munkára, amellyel a házasságot, a gyerekvállalást, az anyaságot, a hitet, a magyarságot, a tradíciót, voltaképpen minden normális emberi értéket nevetségessé próbáltak tenni. Mert nem elég érdekes, haladó, mert érdekesebb konstruálni helyette valami mást. 80 társadalmi nemet, multikultit meg hasonló jól működő hasznosságokat.  

A munka részben beérett, aki bedőlt nekik, és elhitte, hogy az élet nem szólhat másról mint az önmegvalósításról, – mert megérdemled – az nem találja a támpontokat az életben, kergeti vadul az illúziókat és szenved. Majd elkezdi azokat a nőket és családokat gyűlölni, akik más utat választottak, meghozták a kompromisszumaikat és áldozataikat, élik az életüket, és megvalósítják a legértelmesebb célt: gyerekeket nevelnek. Nem értik, hogy a értéklúgozott, nihilista világnak vége, mert nem vezetett sehova, csak rombolt. Hamarosan úgy felzabálja szőrüstül-bőröstül az ultrakonzervatív iszlám, hogy a fal adja a másikat.

Borítófotó: Az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás az Andrássy úton (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink