Minden ötödik magyar mobiltelefonnal tervez fizetni a Black Friday alatt

Hírek Sz. H.
A hazai fogyasztók elsősorban a gyorsaság és a kényelem, valamint a biztonság miatt részesítik előnyben a mobilfizetést a Visa Mobilfizetési szokások 2022 felmérésének nyolc közép- és kelet-európai országra, köztük Magyarországra kiterjedő tanulmányának eredményei alapján.

A magyarok mobilfizetési szokásaival kapcsolatban kiderül a felmérésből, hogy:

  • A hazai fogyasztók 74%-a keres termékeket és szolgáltatásokat, 69%-uk kedvezményeket és akciókat böngészik, 59%-uk árakat hasonlít össze és 62%-uk pedig fizet okostelefonja segítségével.
  • Elsősorban a kényelem (60%) és a gyorsaság (56%) miatt szeretnek okostelefonjukkal online és üzletekben is vásárolni.
  • Szívesen adják hozzá a bankkártyájukat különböző alkalmazásokhoz: leggyakrabban az ételrendelésért (31%), a streaming szolgáltatásokért (24%), a közlekedésért (18%) és az utazásokért (17%) fizetnek így.
  • Manapság már nem csak a fogyasztók használhatják az okostelefonokat fizetésre. A Tap to Phone technológia – amely lehetővé teszi, hogy egy Androidos okoseszköz alakuljon fizetési terminállá – átalakította a szolgáltatók és a kiskereskedők számára is a tranzakciók elfogadásának módját. Az eladók külön eszköz beszerzése nélkül a mobiiltelefonjukra tölthetnek le egy alkalmazást, és elkezdhetik az érintéses fizetések elfogadását, ami biztonságos és kényelmes élményt nyújt az ügyfelek számára.

Fotó: PuzzlePix/Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink