Minden készen áll az óvodák, iskolák újranyitására

Hírek MTI / Figyelo.hu

Az oltási program alapján minden készen áll, hogy Magyarországon az óvodák és iskolák újra megnyissák kapuikat. Mindeközben már több mint 2,6 millió ember megkapta legalább az első oltását hazánkban – közölte az operatív törzs.

Minden készen áll az óvodák és az iskolák április 19-i újranyitására

Az érettségik minél biztonságosabb lebonyolítása érdekében a 9-12. évfolyamokon csak május 10-én áll vissza a jelenléti oktatás, az 1-8. évfolyamokon és az óvodákban azonban már április 19-én – mondta Maruzsa Zoltán államtitkár.

Az érettségik szempontjából fontos kiscsoportos felkészítőket, konzultációkat ugyanakkor továbbra is szervezhetnek a középiskolákban.

Jól halad az oltási program Magyarországon, már több mint 2,6 millióan kapták meg a koronavírus elleni védőoltást

– mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője.

Egymillió 126 ezer embernek már a második oltást is beadták. Az idősek csaknem 90 százaléka már részesült védőoltásban, de nagyon fontos, hogy a járványügyi és higiénés szabályokat továbbra is betartsák – hangsúlyozta. Magyarországon a lakosság átoltottságának aránya 26,7 százalék, amellyel az ország második az Európai Unióban; az EU átlagos átoltottsága 13,8 százalékos – mondta az osztályvezető.

(Borítókép: Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonái készülnek a budapesti Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola fertőtlenítésére 2021. április 6-án. (MTI/Bruzák Noémi)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink