Milyen irodát szeretnének a dolgozók?

Hírek Sz. H.
A dolgozók szerepe nő az irodakialakítási projektekben, hiszen kulcsfontosságú, hogy a munkahely vonzerőt jelentsen a kollégák számára. Már lehet nevezni Az Év Irodája és a Real Estate Awards versenyekre.

Bár a home office továbbra is meghatározó, a személyes találkozások és a közösség felértékelődik a pandémia után. Ismét lehet pályázni Magyarország legfontosabb irodapiaci versenyeire, hiszen Az Év Irodája és a Real Estate Awards a legjobb irodákat, fejlesztéseket, közösségi tereket díjazza.

A járvány és a válság miatt átalakulóban az irodapiac, és mivel a krízisek mindig új lehetőségeket is tartogatnak, így idén is újabb fantasztikus megoldásokat, tereket, közösségi helyszíneket és fejlesztéseket ismerhetünk meg a seregszemlén.

Az ingatlan.com csoporthoz tartozó, Az Év Irodája csapata a pályázók között korábban átfogó felmérést végzett, amelyből kiderül, hogy a dolgozók szerepe nő az irodakialakítási projektekben, és a pandémia hatásai ellenére továbbra is kiemelt helyszín a vállalatok életében az iroda. Az Év Irodája verseny kiválóan reprezentálja a munkaerő- és irodapiac változásait, hiszen a koronavírus következményeként új trendek indultak el, a hibrid modellek egyre nagyobb arányban hódítanak, a cégek nagy hangsúlyt fektetnek az office brandingre, vagyis olyan vonzó tereket kínálnak, ahol élmény dolgozni.

Emellett egyre fontosabb a fenntarthatóság, amely a jelenlegi energiaválsággal együtt a költséghatékonyságra és a környezettudatosságra ösztönöz, illetve az energiatakarékos műszaki megoldások és technológiák terjedését segíti elő. Az irodaházakban nemcsak a zöld minősítések hódítanak, hanem az emberközpontú munkaterek megteremtése is egyre fontosabb szemponttá válik.

 

(A képen a Kastner Kommunity, amely találkozóhely, kávézó, közösségi- és munkatér, illetve galéria egyben.)

 

Hogyan csábítják vissza az irodába a kollégákat?

„Mindig nagy izgalommal várjuk a pályázatokat, hiszen ezekből nagyszerűen kirajzolódik a magyar iroda- és ingatlanpiac fejlődési íve, megismerhetjük a legújabb fejlesztéseket, és megtudhatjuk, hogy milyen trendek jelennek meg a hazai munkahelyeken. Bár a home office szerepe megmarad, a pandémia lecsengésével együtt a személyes találkozások és a közösségi zónák egyre hangsúlyosabb funkciót kapnak. Sőt, már nem csak az irodák, hanem az irodaházak is megújult terekkel és új szolgáltatásokkal próbálják visszacsábítani a dolgozókat a munkahelyeikre, főleg a Z generációs munkavállalókat. A cégek számára a bérlemények kiválasztása során döntő fontosságú az irodaház környezettudatossága, az energiahatékonyság, a lokáció, valamint a tömegközlekedés, míg a dizájn kissé a háttérbe szorult” – mondta Fodor Dániel, Az Év Irodája Kft. ügyvezetője és a versenyek főszervezője.

A verseny menete a megszokott módon zajlik, azaz a szervezők október 6-tól várják a pályázatokat november 30-ig, majd a közönségszavazásra kerül sor Az Év Irodája honlapján 2023 januárja és februárja között. A Real Estate Awards díjátadó gálára 2023. 02.23-án a Pesti Vigadóban kerül sor, míg Az Év Irodája verseny átadója szokás szerint egy országos irodapiaci konferenciával és szakmai kiállítással lesz egybekötve 2023 tavaszán a Várkert Bazárban.

 

Kiemelt kép: Bánáti+Hartvig Építész Iroda

Ezek is érdekelhetnek

További híreink