Milliárdos szintet ugrott meg a Tesla negyedéves profitja

Hírek MTI / Figyelo.hu

Éves összevetésben jelentősen nőtt, először haladta meg az 1 milliárd dollárt a Tesla Inc. amerikai elektromosautó-gyártó vállalat adózott eredménye.

A június végén zárult három hónapban a Tesla profitja 1,14 milliárd dollár, részvényenként 1,02 dollár volt, az egy évvel korábbi 104 millió dollár, részvényarányosan 10 cent után.

A Tesla egyszeri tételek nélküli részvényarányos nyeresége 44 centről 1,45 dollárra nőtt. Ennek alapján szakértők gyengébb adatra, 94 centre számítottak.

A járműgyártó bevétele 98 százalékkal, 11,96 milliárd dollárra ugrott a tavalyi második negyedévi 6,04 milliárd dollárról. Az elemzői várakozások átlagában kisebb, 11,51 milliárd dollár bevétel szerepelt.

A Tesla a második negyedévben 201 ezer 250 autót szállított le, ami mintegy a duplája az egy évvel korábbinak. A szakértők jobb adatra, 207 ezres számra számítottak. A cég a június végével záródott három hónapban 206 ezer 421 autót gyártott, ami a legjobb negyedéves adat a Tesla 2003. évi alapítása óta.

(Borítókép: Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó vezérigazgatója (j) távozik a Delaware állambeli Wilmington egyik bíróságáról 2021. július 12-én, miután tanúvallomást tett a napelemeket gyártó SolarCity nevű cég 2016-os felvásárlása miatt a Tesla igazgatósága ellen indított perben. A keresetet benyújtó részvényesek szerint Musk és családja jogalap nélkül jutott vagyoni előnyhöz, és elmulasztották az ügylettel kapcsolatos releváns tények közzétételét. (Al Drago, Bloomberg via Getty Images)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink