Milliárdokat költöttek SZÉP-kártyával a magyarok

Hírek Figyelő
A lakosság szinte teljes egészében felhasználta a SZÉP-kártyákon lévő „alvópénzeket” – közölt Túri Anikó, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára.

Fontos határidő járt le a napokban, a kormány korábbi döntésének köszönhetően 2023. május 31-ig lehetett – 15 százalékos díj megfizetése nélkül – teljes összegben felhasználni a SZÉP-kártyán 2022. október 15-ig jóváírt, „bennragadt” összegeket. A kabinet annak érdekében teremtette meg ennek a lehetőségét, hogy támogassa turizmus és vendéglátási szektort, megvédve ezzel az általuk fenntartott jelentős számú munkahelyet.

szép kártya 01

Május végéig csaknem 90 milliárd forintnyi forrás került a turizmus és vendéglátási szektorokba. Fotó: MTI/Mónus Márton

Túri Anikó, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta: az intézkedés eredményes és hatékony volt, így az jelentősen járult hozzá a turizmus és a vendéglátás megerősítéséhez. – A lakosság a korábban tapasztalt 100 milliárd forintnyi „alvópénz” közel 90 százalékát használta fel a megadott határidőig – mutatott rá az államtitkár.

Majd hozzátette: megközelítőleg 90 milliárd forintnyi forrás került a turizmus és vendéglátási szektorokba, ezáltal a magyar gazdaságba. Ez a mostani háborús időkben érdemben segíti a munkahelyek és a családok megvédését.

Borítókép: Illusztráció (Fotó:

Ezek is érdekelhetnek

További híreink