Millázott is a Momentum új elnökségi tagja

Hírek
Cseh Katalinnak, a Momentum új elnökségi tagjának nem újdonság a közéleti szerepvállalás, hiszen korábban tagja volt az Egymillióan a sajtószabadságért (Milla) egyesületnek, később a Népharag csoportban is feltűnt, emellett több liberális kötődéssel is rendelkezik- írja magyarhirlap.hu.

Cseh szülész-nőgyógyász rezidens, Hollandiában végzett egészségügyi közgazdaságtan szakon, a Momentum alapítójaként 2015 óta a szervezet tagja. 2014-ben egy –  a Népharag csoport által szervezett – kormányellenes tüntetésen „emigráns orvosként” mutatkozott be, és arról beszélt, hogy egy „következmények nélküli országba nem lehet hazajönni”.

A Momentum új elnökségi tagja a Liberális Fiatalok Egyesüle-tében is tevékenykedett, és a lap forrásai szerint az Együtt aktivistája is volt. Mindemellett tagja az ALDE, az Európai Parlament liberális frakciója ifjúsági szárnyának, a LYMEC-nek. Cseh Katalin a Budapest Pride-on is több alkalommal megfordult, például a 2014-es felvonuláson a VS.hu-nak arról beszélt, hogy elfogadó társadalmat szeretne, viszont menetkísérőként nem akart nyilatkozni arról, támogatja-e a melegházasságot.

Borítókép: Soproni Tamás, Orosz Anna, Fekete-Győr András, Dukán András Ferenc és Cseh Katalin Forrás: Momentum

Ezek is érdekelhetnek

További híreink