Migránshorda szállt partra egy spanyol tengerparton (Videóval)

Hírek
Spanyolország partjait szó szerint elárasztják a migránsok. Mióta Olaszországban bevándorlásellenes kormány alakult, a migrációs útvonalak megváltoztak, és a legfőbb célpont az Ibériai-félsziget nagyobbik állama lett. Most nyaralók vették videóra, hogyan száll partra nagyjából 50 illegális bevándorló és indul meg egy luxus övezet felé.

2018-ban a migrációs vonalak fő végállomása Spanyolország lett. Idén már kétszer annyi migráns érkezett az ibériai országba, mint tavaly, és az elemzők szerint a helyzet még fokozódni fog. 

Legutóbb nagyjából 50 migráns szállt partra egy luxus üdülő övezetben. Ezt vették filmre az ott nyaralók. A videót, amelyet a Dailymail tett közzé, erre a linkre kattintva tekintheti meg.

A videót készítő turista a felvétel alatt azt mondja: „nézzétek, hogyan szaladnak a Sancti Petri Melia Hotel felé. Rohannak az all inclusive ellátásért, nézzétek”. Nagyot nem tévedett, hiszen ebben a luxus nyaraló övezetben 25 illegális bevándorlót kaptak el az eset után. 19-en közülük még kiskorúak, akik így az országban egy ifjúsági táborban kerülnek elszállásolásra. Míg hatan felnőttek. 25 migráns pedig eltűnt a hatóságok szeme elől.

Ez az arány a többi, hasonló módon az országba érkező migránscsapattal is. Múlt héten egy csónak szintúgy nagyjából ötven főt "dobott partra" pár kilóméterrel délebre a mostani helyszíntől. Az ott partraszállók maximum felét sikerült a hatóságoknak előkeríteniük. A spanyol partiőrségen pedig egyre nagyobb a nyomás, hiszen napról napra több migránsokat szállító hajó próbálkozik elérni a spanyol partokat.

Borítófotó: képünk csak illusztráció – afrikai bevándorlók gumicsónakban utaznak a Földközi-tengeren

Ezek is érdekelhetnek

További híreink