Migráció az ÓperENSZ-en túl

Hírek
Az ENSZ két tervezetet is közzé tett, amelyek a migrációs válság megoldásaként tetszelegnek, ugyanakkor a dokumentumokat megvizsgálva teljesen más kép rajzolódik ki. A Figyelő utánajárt, hogy kik és milyen indíttatásból próbálják a bevándorlást egy csupa kedvező hozadékkal járó folyamatnak beállítani.    

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szerint a globális migrációs kompakt és a globális bevándorlási kompakt annak ellenére, hogy elválasztja a két jogi esetet, valójában összemossa a bevándorlók különböző kategóriáit, azt állítván, hogy mindenkit ugyanolyan jogok illetnek meg. Így nemcsak a menedékhez való jog válna alapjoggá, hanem a migráció valamennyi formája. Kovács úgy véli, ez nem meglepő, hiszen az ENSZ Közgyűlésében a legtöbb ország kibocsátó, nem pedig befogadó migrációs téren. Vagyis a bevándorlás minél liberálisabb szabályozása a céljuk, aminek az ENSZ progresszív vezetői még örvendeznek is. Soros György “áldásos” tevékenységének is köszönhetően alakult ki ilyen irány az Egyesült Nemzetek Szövetségében.

A migráció abszolút pozitív értelmezéséről van szó a szervezeten belül, és annak minden egyéb lerakatánál. Összegyűjtöttük hogyan és miként vélekednek a kompaktokat kidolgozó vezetők a migrációról, nemzetről és a világról. Filippo Grandi, Louise Arbour, António Guterres, Maria Pia Belloni Mignatti. Csak néhány név, azok közül, akik úgy gondolják, hogy a migráció a megoldás a nyugati civilizáció összes gondjára.

A teljes cikket a február 15-én megjelenő Figyelőben olvashatják.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink