Mi a trend a fürdőszobában?

Hírek H. Gy.
Indul felújítási szezon, ebben az időszakban a barkácsáruházak jelentős forgalmat bonyolítanak le építőanyag és lakberendezési termékekből. A pandémia alatt szokássá vált az otthonok „csinosítása” és ráncfelvarrása.

A természetes anyagok a fürdőszobában is hódítanak: a márvány, a beton, a megfelelően kezelt fa (akár a bambusz) remek hangulatot teremthet, de a matt felületű hidegburkolatok is a természetes hatást erősítik. Sőt ma már a házilag készített csempemozaikoknak is egyre nagyobb a keletje, ezt jellemzően az egy-egy megtört, elkopott csempeburkolatok helyére készítik. Erről számtalan oktatóvideó készült a közösségi oldalakra. A csempemozaik nagy előnye, hogy nem szükséges újra burkolni a fürdőszobát, cserébe a burkolat új értelmet nyer.

Ma már nem kell feltétlenül plafonig csempézni a falakat, hiszen rengeteg kimondottan vizes helyiségbe ajánlott falfestéket, sőt csempe festéket is találni az üzletekben. Nem ritka, hogy a fürdőszobába egy modern, vízálló tapéta is helyet kap. A lakberendezők szerint ugyancsak trend a fürdőszobába a sok szín, amit dekorfestékekkel lehet kialakítani.

Ami a szanitereket illeti, a légies, könnyített, vékony peremű fajták kerülnek előtérbe, de a bátrabbak választhatnak a szintén divatos szögletesebb formák közül is – a Praktiker tapasztalatai alapján a többség a klasszikusabb, elegánsabb formákat keresi, de a modern megoldásokra is nyitottak a vásárlók.

A pultra ültetett mosdótál népszerűsége nem múlik, és szintén kedvelt a falra szerelt toalett fajansz is – a legtöbb nagy áruházban bőséges kínálatot találni, nem feltétlenül kell szakáruházakban gondolkodni. A zuhanyzó vagy kád dilemma teljes mértékben személyes preferencia vagy hely kérdése, mind a kettő komoly keresletre tart igényt. A kád esetében ma ismét a szabadon álló kádak a legstílusosabbak és remekül támogatják a fürdőszoba relaxáló, feltöltő szerepét. Ha a zuhanyzóknál a különböző vékonyított zuhanytálcák mellett a walk-in (vagyis a tálca nélküli, peremmel, vagy csatornaösszefolyóval ellátott) zuhanysarok is kedvelt.

Új trend az anyagában színezett kiegészítő (nem mellesleg ez a konyhai étkészleteknél is hatalmas divat). Fekete vagy épp színes kiegészítők, csaptelepek, szaniterek már széles választékban kaphatók, és a merészebb vásárlók körében népszerűek is – a Praktiker adatai szerint. Ám sokan az ilyen hosszú távú döntések esetében a konszolidáltabb, hagyományosabb fehérre vagy króm színre voksolnak – a formai változatosságnak, a textúrák sokféleségének köszönhetően azonban ez sem lesz soha unalmas.

Borítókép: Angelika Warmuth / DPA / AFP

Ezek is érdekelhetnek

További híreink