Mesét kaptak a beteg gyerekek a Kossuth Rádió munkatársaitól

Hírek

Itt a december, egyre hidegebbek a reggelek, megjelennek az első jégvirágok az ablakon – közeledik a karácsony.

Legtöbbünknek ez az időszak a pihenésről, kikapcsolásról, a szeretteinkkel együtt töltött időről szól. A nyugalomról és a várakozásról. Azonban vannak, akik számára ugyanezek a napok a betegségről, a felépülésért folytatott küzdelemről és a reményről szólnak az idén.

A Kossuth Rádió a Bethesda Gyermekkórházzal közösen december 12-én és 13-án jótékonysági meseolvasást szervezett, hogy az ünnepek előtt mosolyt csaljanak a beteg gyerekek arcára, a mindennapok egyhangúságába színt vigyenek. A képzelet határtalan világába kalauzolták a kicsiket, hogy legalább erre az estére ne a betegségük játssza a főszerepet.

A közös karácsonyfa-díszítést követően a Kossuth Rádió munkatársai – szerkesztők, műsorvezetők, többek között Keresztes Ilona, a Vendég a háznál műsorvezetője, Horváth Ágnes, a Jó napot Magyarország! műsorvezetője, Banner Géza, a Kívánságműsor Banner Gézával és a Napközben műsorvezetője, Czifra Szilvia, a Szombat Délelőtt műsorvezetője, Süveges Gergő, a Nagyok műsorvezetője, valamint Pásztor Zoltán, a Kossuth Rádió intendánsa – olvasták fel kedvenc karácsonyi meséjüket a gyerekeknek.

 

 

Idén a Kossuth Rádió élő adással várja a hallgatókat Szenteste.  „Azokhoz a hallgatókhoz szeretnénk szólni, akik egyedül töltik a szeretet ünnepét, vagy éppen dolgoznak, szolgálatot teljesítenek, így nem lehetnek családjukkal” – mondta Mucsányi Marianna, a Kossuth Rádió igazgatója. A karácsonyi műsor 18 órakor kezdődik, és olyan témákat érintenek, mint az ünnepre hangolódás, készülődés, a karácsonyi kulturális programok, vagy az ünnep vallási tartalma.

Az ünnepi adás – amelyben várják a hallgatók személyes történeteit is –, éjfélig tart, ezt követi az éjféli mise, amit a Mátyás templomból közvetít a Kossuth Rádió.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink