Mérséklődhet a csiphiány

Hírek Figyelo.hu
Közzétette negyedéves adatait a világ vezető csipgyártója, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC). Az adatok szerint a cég rekordmértékű forgalmat tudott lebonyolítani az április és június közötti negyedévben.

A TSMC a második negyedév során 13,29 milliárd dolláros bevételre tett szert, mely 28 százalékos növekedésnek felel meg – írja a Reuters. A következő negyedévre a félvezető-gyártó további növekedést vár, 14,6 és 14,9 milliárd dollár közötti bevétellel számol.

A VG szemléje kiemelte, a TSMC adózott eredménye a második negyedévben 11 százalékkal, 4,81 milliárd dollárra nőtt, hajszálnyival elmaradva az elemzők által várttól.

A vállalat szerint a harmadik negyedévtől fokozatosan enyhülhet az autóipari ügyfeleit érintő csiphiány a harmadik negyedévben, ugyanakkor a teljes félvezető kapacitás feszített lehet a következő évig.

A csipgyártó szerint főleg a nagy teljesítményű számítási és az autóipari kereslet hajtotta a második negyedév növekedését és a mostani negyedévben úgy gondolják, hogy ezeken kívül az okostelefonok és a dolgok internete terén is nagy lesz a kereslet a piacvezető 5 és 7 nanométeres csipek iránt. Idén kezdődhet a 3 nanométeres csipek gyártásának tesztelése is.

(Borítókép: 300 milliméteres ostya csipet mutatnak be Altmaier szövetségi gazdasági miniszter (CDU) Globalfoundries forgácsgyárban tett látogatása során. 2021. július 1., Szászország, Drezda (Matthias Rietschel, Europress / AFP)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink