Mérsékelt az utazási kedv

Hírek figyelo.hu

Az egy évvel korábbinál mérsékeltebb az utazási szándék a hosszú hétvégén, a következő napokban azonban még nőhet a szálláshelyek forgalma a vírussal kapcsolatos kivárás, a további járványügyi korlátozások elmaradása és az időjárás javulása miatt – tájékoztatta a Világgazdaságot a Szallas.hu szóvivője.

A foglaltság 10-15 százalékkal marad el a tavalyi hasonló időszakétól, és az is eltérés, hogy míg az idén október 23-hoz, tavaly november elsejéhez kapcsolódott az iskolai szünetet is magában foglaló őszi hosszú hétvége.

Október 22–25. között az idén Eger, Hévíz és Hajdúszoboszló vezeti a toplistát, az iskolaszünet egészében pedig Eger, Hajdúszoboszló és Gyula. Tavaly Hajdúszoboszló és Eger mellé még Budapest is bekerült, az idén viszont az első tíz úti cél között sem szerepel.

Viszont a foglalások átlagos értéke

a tavalyi 48 ezer forintról – 25 százalékkal – 60 ezerre nőtt, és átlagosan 2,19 napos belföldi pihenést takar.

A Gellért-hegy a Citadellával és a Szabadság-szoborral 2020. október 21-én. (Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

A Szallas.hu-nál a foglalások értékének több mint a fele ötvenezer forint alatti, és a vendégek 84 százaléka legfeljebb százezer forintot költ szállásra.

A Szállás.hu-nál a foglalások 27 százaléka apartanra, 19 százaléka vendégházra, 17 százaléka panzióra szól. Hunguest Hotels Zrt.-nél – mint a Világgazdaság kérdésére közölték – a hegyvidéki szállodák teljesítménye megközelíti a múlt évit, Mátraháza és Egerszalók környezete, szeparáltsága nagyobb biztonságérzetet nyújt.

A teljes cikket a VG.hu-n olvashatja

(Borítókép: Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő – Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. (MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink