Merkel embere lett a CDU új elnöke

Hírek
Annegret Kramp-Karrenbauert választották meg elnöknek a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) tisztújító kongresszusán Hamburgban 517 szavazattal. Ellenfele, Friedrich Merz volt parlamenti (Bundestag) frakcióvezető 482 szavazatot kapott. Az eredmény tükrében kijelenthető, hogy nem lesz változás a CDU politikájában.

Annegret Kramp-Karrenbauert, aki az AKK becenévre is hallgat, „mini-Merkelnek” is szokták nevezni, hisz közte és a bukott pártelnök, Angela Merkel között szoros a viszony. AKK országos politikai teljesítményét nem igazán lehet mérni, tisztségét leginkább annak köszönheti, hogy Merkel őt nézte ki utódjául.

Kramp-Karrenbauer megválasztásával az is eldőlt, hogy a CDU továbbra sem változtat népszerűtlen politikáján, AKK csak folytatja Merkel tevékenységét.

Borítófotó: Annegret Kramp-Karrenbauer pártfőtitkár, a kormányzó német Kereszténydemokrata Unió (CDU) egyik elnökjelöltje beszédet mond a CDU tisztújító kongresszusának otthont adó hamburgi rendezvényközpontban 2018. december 7-én. 
MTI/EPA/Clemens Bilan

Ezek is érdekelhetnek

További híreink